Onze polítics s'estrenen demà com a regidors


  • Comparteix:

Onze polítics nous prendran possessió del seu càrrec aquest dissabte en la constitució del futur Ajuntament. La majoria de les incorporacions tenen un perfil tècnic i una àmplia experiència en el món de l'administració, tot i que també hi ha relleus que provenen del teixit associatiu local.

CiU és la formació que més regidors aporta amb un total de sis cares noves. Hi ha figures conegudes com l'expresident d'Òmnium Cultural, Xavier Escura, i altres d'inèdites com Carmela Fortuny, vinculada a la iniciativa privada.

Els altres relleus a CiU coneixen bé l'àmbit administratiu. Ester Salat ha treballat de tècnica de Planificació i Infraestructures, Susanna Pellicer ha estat vocal a l'EMD de Valldoreix i Xavier Amador ha dirigit Serveis Urbans i és president d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC).

El cas més destacat és el de Xavier Martorell, que va ser director general de Seguretat i cap de gabinet de Governació a l'últim mandat de CiU a la Generalitat. Un fet que, segons Martorell, aportarà un valor afegit a les seves tasques.

Xavier Martorell

Torna a ser més engrescador. Passant del global al local comproves si són efectives les teves polítiques


El PSC-CpC renova la meitat dels seus actius amb dos regidors que ja tenen projecció pública a l'àmbit local. Ferran Villaseñor és conseller nacional i primer secretari del partit, i Àlvar Roda és expresident de la Fundació Sant Cugat i secretari de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). Roda considera que a l'Ajuntament es necessiten persones implicades en el teixit associatiu.

Àlvar Roda

Tinc un currículum de 30 anys dedicat a la societat civil santcugatenca i ara podré fer una bona aportació


La resta de formacions polítiques només incorporen un regidor nou. Des d'ICV-EUiA, Joan Calderón, que també es secretari d'organització, ha afirmat que cal construir una política de major proximitat.

Joan Calderón

Hem de fer més fàcils les coses, que els polítics no parlin només amb els polítics


Per part del PP, la novetat torna a ser un empresari novell en el món de la política. Fernando Vázquez-Dodero té l'objectiu de treballar d'immediat per reflotar els resultats del partit.

Fernando Vázquez-Dodero

Hem de treballar per multiplicar els vots en properes eleccions.


L'anècdota la porta ERC que introdueix al consistori l'únic cap de llista que no tenia experiència prèvia com a regidor. Raül Grange diu que assumeix amb molt respecte la seva responsabilitat com a càrrec electe.

Raül Grange

Tenir al darrera un vots que et recolzen és una responsabilitat que t'ha de millorar com a polític i com a persona


Ràdio Sant Cugat retransmetrà en directe, a partir de les dotze del migdia, l'acte de constitució del nou Ajuntament. La sessió també s'emetrà íntegrament dilluns, a les nou del matí, al magazín 'Sant Cugat a fons'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.