Tres regidors es repartiran les presidències dels consells de districte


  • Comparteix:

Cada consell de districte tindrà un regidor diferent com a president. La mesura, aprovada al ple amb el vot de tots els partits excepte ICV-EUiA, pretén millorar el funcionament d'aquests organismes. Fins ara un regidor de Descentralització s'encarregava de la presidència de tots els consells.

Un cop guanyades les eleccions municipals, Recoder va anunciar 'una reforma institucional als districtes' perquè el model de presidència era 'ineficaç'. L'alcalde va proposar aleshores una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) perquè cada consell de districte tingués un president diferent.

Ara la proposta ha arribat al ple municipal, que hi ha donat el vistiplau. Des de l'oposició, el PSC, el PP i ERC han donat suport a la iniciativa, tot i que han advertit que aquesta reforma no solucionarà per si sola el funcionament dels consells. En aquest sentit, aquests partits i ICV-EUiA han instat l'equip de govern a accelerar la modificació general del ROM.

Per la seva banda, els ecosocialistes s'han abstingut a la votació. ICV-EUiA ha qualificat la modificació de 'sortida endavant' de l'equip de govern.

Segons el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, la millora de la descentralització depèn de 'la voluntat política'.

Xavier Boix

El bon funcionament del consell de disitricte depèn de la voluntat política.


El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha destacat que aquesta no serà l'única mesura per millorar la participació als districtes. Segons Recasens, la modificació global del ROM millorarà encara més el funcionament d'aquests organismes.

Joan Recasens

No és l'única mesura per millorar el funcionament dels consells, sinó que és la primera.


L'equip de govern encara no ha avançat quins regidors assumiran les presidències dels consells de les Planes, la Floresta i Mira-sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.