ERC presentarà una moció perquè a l'Ajuntament només onegi la senyera


  • Comparteix:

ERC vol que el ple municipal decideixi en una votació secreta si l'Ajuntament s'adhereix a la campanya 'Un país, una bandera', de la qual ja formen part 187 municipis catalans. El portaveu de la formació, Raül Grange, ha criticat la proposta del PP de fer onejar també la bandera espanyola l'Onze de Setembre ja que és un símbol 'imposat'.

La campanya 'Un país, una bandera' promou que en els balcons dels consistoris catalans únicament onegi la senyera. ERC té la intenció de presentar una moció al proper ple municipal perquè el consistori s'adhereixi a la proposta i per 'continuar amb el pacte amb CiU de l'anterior mandat', que consistia en fer onejar només la senyera en dies assenyalats, com la Diada Nacional.

El portaveu de la formació a la ciutat, Raül Grange, demana que la votació sigui secreta perquè tothom pugui votar 'amb llibertat'.

Raül Grange

Volem que la votació sigui secreta perquè no volem capitalitzar la proposta i així tothom podrà votar amb llibertat. Busquem la compresió de CiU perquè pugui ser així.


El portaveu republicà també ha respost les declaracions de la portaveu del PP, Berta Rodríguez. En declaracions a aquesta emissora, el PP ha instat el consistori a fer onejar les banderes catalana i espanyola al balcó de l'Ajuntament durant l'Onze de Setembre. El populars adverteixen que deixar només la senyera vulneraria la llei.

Escoltem Grange.

Raül Grange

Berta Rodríguez vol una festa d'harmonia però això és impossible quan la bandera que pretén penjar el PP és una bandera imposada per llei.


ERC presentarà la moció perquè l'Ajuntament s'adhereixi a la campanya 'Un país, una bandera' en el proper ple municipal, el primer després de les vacances d'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.