Ple a vessar al Terra Dolça en l'homenatge a Xirinacs


  • Comparteix:

L'homenatge a Lluís Maria Xirinacs ha deixat petit el Terra Dolça en una jornada de record que ha reunit amics i seguidors de l'exsenador. Els convidats han evocat les diferents facetes i virtuts d'un personatge que, segons els assistents, ha estat 'arraconat a nivell oficial' però molt recordat per ciutadans i entitats del país.

L'acte ha comptat amb la presència de Joan Contijoch, amic personal de Xirinacs, que ha recordat la seva especial relació.

Joan Contijoch

Conèixer Xirinacs va ser una sort, un goig i un privilegi perquè a nivell personal i professional em va obrir moltes portes i perquè en vaig aprendre moltes coses.


L'escriptor i periodista Víctor Alexandre, de la seva banda, ha recordat el paper clau de figures com Xirinacs quan la classe política oblida la seva tasca reivindicativa.

Víctor Alexandre

Persones com ell en pobles que no veuen reconeguts els seus drets són vitals.


El músic i activista cultural, Titot, ha recordat també el diferent tracte que va rebre Xirinacs un cop acabat el franquisme.

Titot

Una persona que tothom aplaudia durant el franquisme però que va passar a ser un personatge incòmode perquè no va voler combregar amb la rendició a nivell polític.


Núria Roig, de la Fundació Rauda - Lluís Maria Xirinacs també ha assistit a l'homenatge i ha recordat la gran importància de l'exsenador en l'àmbit filosòfic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.