El Parlament dóna un any al Govern per pactar el Quart Cinturó amb el 'màxim respecte' al territori


  • Comparteix:

El Parlament ha aprovat una proposta dels grups que donen suport al Govern que dóna un any a l'executiu 'per resoldre els problemes de mobilitat de la segona corona metropolitana', i que inclou el Quart Cinturó. La resolució inclou el projecte de continuació de la Ronda del Vallès entre Terrassa i Granollers, però afegeix que s'ha de fer 'amb el mínim impacte ambiental i el màxim respecte al territori'.

Els socis del Govern han consensuat un redactat per al Quart Cinturó, tot i que aquest nom ja no hi apareix. ICV s'ha mostrat especialment satisfets pel resultat de la resolució en aquest punt.

En concret, es determina que en un termini de dotze mesos el Govern presentarà 'el conjunt de propostes necessàries per resoldre els problemes de mobilitat de la segona corona metropolitana'. Segons el text, s'hauran d'incorporar 'actuacions de vialitat, ferroviàries, de tramvies, de potenciació del transport públic i de gestió de demanda'. La resolució subratlla que es donarà 'prioritat a totes aquelles que suposin incrementar el transport públic i descongestionar les vies actuals'.

Entre aquestes noves mesures s'hi inclouen els nous corredors ferroviaris a partir de la prolongació dels FGC, de les interconnexions de línies de Renfe, de la línia orbital ferroviària i les de nova connexió entre els dos Vallès i amb Barcelona.

Pel que fa a la vialitat, s'ha aprovat que s'incloguin 'els projectes necessaris per a la descongestió i millora de la vialitat interna del Vallès, inclòs el projecte de continuació de la Ronda del Vallès entre Terrassa i Granollers, que ha de finançar l'administració de l'estat'. La resolució marca que es faci 'amb un consum auster del territori i un traçat que refongui i utilitzi, sempre que sigui possible, afectacions i reserves urbanístiques procedents d'anteriors plantejaments'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.