La Plataforma pel Dret de Decidir es constitueix a Sant Cugat


  • Comparteix:

La Plataforma pel Dret de Decidir ha arribat a la nostra ciutat per recollir de firmes a favor del dret dels catalans a escollir el seu futur. La campanya va començar a l'abril arreu de Catalunya, coincidint amb la diada de Sant Jordi.

La Plataforma pel Dret de Decidir es va constituir a Sant Cugat la setmana passada. Aquesta plataforma vol que els santcugatencs s'adhereixin a la campanya perquè la Generalitat demani el dret de convocar referèndums.

Així ho explica el membre de la Plataforma, Joan Contijoch.

Joan Contijoch

L'objectiu és aconseguir signatures perquè el Parlament reclami el dret de poder consultar als catalans allò que els afecti.


Contijoch ha manifestat que els ciutadans estan allunyats de la política ja que no se'ls deixa participar a l'elecció d'allò que els afecta. Com a model a seguir, el membre de la plataforma ha posat com a exemple els Estats Units, on els ciutadans voten tot allò que els influeix.

L'entitat, tot i no fer una presentació oficial a la ciutat, serà present als actes que s'hi celebrin.

Joan Contijoch

La presentació serà a diferents moments i diferents actes amb la recollida de firmes.


A la Plataforma s'hi han unit diferents Ajuntaments, entre els quals no es troba el de Sant Cugat. Pel que fa a personalitats de la nostra ciutat, hi trobem Víctor Alexandre i Arcadi Oliveras. Entre les entitats santcugatenques, hi ha els Castellers i les JERC.

La campanya en la qual treballa la Plataforma es va iniciar el 23 d'abril passat coincidint amb la diada de Sant Jordi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.