El retorn dels 'Papers de Salamanca' s'ajorna i la Comissió de la Dignitat anuncia mobilitzacions


  • Comparteix:

El govern espanyol ha ajornat indefinidament el retorn dels 'Papers de Salamanca'. El ministre de Cultura ha assegurat que el procés de devolució passa per la creació del Centre Documental de la Memòria Històrica i del seu patronat, encara no constituït, que és qui autoritzarà o no el retorn dels arxius particulars. La Comissió de la Dignitat ha titllat aquesta decisió 'd'autèntica vergonya'.

El portaveu parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, i el ministre de Cultura, César Antonio Molina, han protagonitzat un debat intens després que Molina hagi anunciat que el govern no té intenció de retornar a curt o mitjà termini els dos milions de documents que es troben a l'Arxiu General de la Guerra Civil.

Per a la Comissió de la Dignitat, aquesta notícia és un trencament de tots els acords establerts fins ara. El president de l'entitat, Antoni Strubell, ha titllat la decisió de l'executiu espanyol 'd'electoralista'.

Antoni Strubell

És una autèntica vergonya i un trencament de tots els acords que hi hagut. El ministre està retenint una propietat privada que pertany a Catalunya.


La Comissió de la Dignitat ja ha anunciat la convocatòria de noves mobilitzacions per exigir l'acceleració del procés. Strubell ha explicat que l'acte més proper és el del diumenge 21 d'octubre al palau Sant Jordi, una cita on s'espera la participació santcugatenca.

Antoni Strubell

Ha de ser una olla a pressió per demostrar que el poble català se sent molt ferit. Esperem que vinguin molts de Sant Cugat perquè és una ciutat simbòlica en tot aquest procés.


El concert reivindicatiu estarà presentat pel periodista Antoni Bassas i comptarà amb les actuacions de Raimon, Maria del Mar Bonet, Pep Sala i la Banda del Zurdo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.