CiU, ERC i ICV presentaran una moció al Congrés per reclamar el retorn immediat dels 'Papers de Salamanca'


  • Comparteix:

La Comissió de la Dignitat demana als partits catalans que defensin una moció al Congrés dels Diputats per desencallar el retorn dels anomenats 'Papers de Salamanca'. L'entitat vol que es convoqui de forma immediata la comissió Estat-Generalitat perquè s'oficialitzi la identificació dels documents a retornar realitzada per tècnics del govern català.

Els grups de CiU, ERC i ICV faran possible que la moció arribi a la cambra espanyola, però els socialistes catalans no han garantit encara que hi votin a favor quan es debati al ple, el 16 d'octubre.

El portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, ha explicat que espera que finalment el PSC s'adhereixi a la moció. Són declaracions ala magazín 'Sant Cugat a fons'.

Josep Cruanyes

Estem convençuts que també donarà suport el PSC perquè ells ja han fet una dura declaració davant l'actitud del ministre.


En el text de la moció, la Comissió de la Dignitat afirma que el Ministeri de Cultura incompleix la llei de retorn. En aquest sentit, l'entitat insta el govern espanyol a 'convocar de manera immediata' la comissió mixta Estat-Generalitat per finalitzar el procés d'identificació dels documents catalans. La Comissió de la Dignitat demana, a més, que s'estableixi un calendari pel retorn dels papers i que la devolució es faci abans d'acabar l'any.

La Comissió de la Dignitat ja està preparant el concert reivindicatiu del Palau Sant Jordi el proper 21 d'octubre. Entre els participants a la trobada destaquen figures com Raimon, Maria del Mar Bonet i Toni Albà, entre d'altres. L'acte començarà al punt de les 5 de la tarda i l'entrada té un preu de 5 euros.

D'altra banda, la Comissió ha anunciat l'adhesió del Premi Nobel de Literatura José Saramago al manifest que reclama el retorn de tots els documents expoliats pel bàndol franquista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.