La Conferència Nacional d'ERC rebutja les esmenes dels sectors crítics


  • Comparteix:

Les esmenes del sector crític Reagrupament.cat a la ponència oficial d'Esquerra Republicana que s'ha presentat aquest dissabte a la Conferència Nacional del partit només han aconseguit el suport d'un 22% de la militància. Pel que fa a les esmenes del grup Esquerra Independentista, han aconseguit el suport del 43% dels participants. Aquestes propostes sí que van ser aprovades a l'assemblea local d'ERC.

L'assemblea local d'ERC va donar suport a principis de mes a les esmenes de Reagrupament.cat i Esquerra Independentista (EI) a la ponència oficial de la conferència del partit. Aquests corrents interns s'oposen a l'actual estratègia de la direcció de la formació. La Conferència Nacional d'ERC ha decidit, en canvi, rebutjar aquestes esmenes, que han rebut el 22% dels vots en el cas del sector Reagrupament.cat i el 43% en el cas de les propostes d'Esquerra Independentista.

Esquerra Independentista, moviment liderat pel diputat Uriel Bertran i el professor de Dret Constitucional Hèctor López Bofill, critica els actuals dirigents per 'la pèrdua d'ambició política i de caràcter independentista'.

De la seva banda, Reagrupament.cat, corrent liderat per l'exconseller Joan Carretero, denuncien 'una submissió política d'ERC respecte el PSC', i vol que el partit cedeixi espai a entitats i plataformes sobiranistes en la candidatura per a les eleccions espanyoles del maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.