Víctor Alexandre i Xavier Vendrell acusen el PP de practicar el 'nacionalisme obligatori espanyol'


  • Comparteix:

Coincidint avui amb el 27è aniversari de la mort de Franco, les JERC s'han alçat en contra del nacionalisme espanyol que, diuen, es predica des del govern de l'Estat. A aquesta denúncia, feta ahir en el marc d'una xerrada, s'han afegit el diputat d'ERC, Xavier Vendrell i l'escriptor sancugatenc, Víctor Alexandre.

'No al nacionalisme obligatori espanyol'. Aquest va ser el títol de la conferència que van organitzar ahir les JERC, i que va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones. Entre elles estava l'autor de 'Jo no sóc espanyol', Víctor Alexandre. L'escriptor local va tornar a exposar la seva teoria que l'esperit d''El Caudillo' encara sobreviu actualment, 27 anys després del 20-N.

Alexandre va assegurar que el Partit Popular aplica doctrines feixistes en tots els àmbits i que aquesta ideologia involucionista queda palesa amb l'actitud mostrada amb Batasuna i el PNB. Segons l'escriptor, el PP vol criminalitzar tots els nacionalismes ja sigui basc o català.

La gestió dels PSOE tampoc va estar exempta de crítiques. Alexandre no entén com el partit d'esquerres vota la il·legalització de Batasuna quan, diu, el govern de Felipe González va estar marcat pel GAL, la corrupció i la tortura policial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.