L'eurodiputat Raül Romeva demana a la Comissió Europea un posicionament sobre el retorn dels 'Papers de Salamanca'


  • Comparteix:

L'eurodiputat santcugatenc, Raül Romeva, demana a la Comissió Europea que es posicioni sobre el procés de retorn dels documents incautats durant la Guerra Civil Espanyola. Segons l'eurodiputat ecosocialista el retorn dels mal anomenats 'Papers de Salamanca' és un dret fonamental d'una part dels ciutadans europeus.

El diputat d'Iniciativa a Estrasburg, Raül Romeva, ha introduït aquesta petició a la Comissió Europea com a iniciativa personal perquè considera que per la via formal no s'ha conseguit desbloquejar el retorn dels papers. Segons Romeva s'estan vulnerant drets fonamentals de molts catalans.

Raül Romeva

Considerem que és un dret fonamental i vaig creure que la Comissió Europea havia de tenir coneixement i pogués fer alguna petició formal.


Romeva ha explicat que la Comissió Europea no té cap competència jurídica per agilitzar el retorn dels dos milions de documents que resten a Salamanca. Tot i això considera que aquest òrgan europeu ha d'estar informat sobre aquesta qüestió.

Raül Romeva

Jurídicament això és una competència interna d'un estat membre. però entenc que com a mínim la Comissió Europea ha d'estar informada.


La resposta de la Comissió Europea a la petició de l'eurodiputat santcugatenc, Raül Romeva, arribarà d'aquí a 3 o 6 setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.