La Declaració de Rubí acorda celebrar una jornada a favor d'una nova cultura energètica


  • Comparteix:

Els membres de la Declaració de Rubí, que lluiten pel soterrament de les línies elèctriques en un termini de 10 anys, ha acordat la celebració d'una jornada a favor d'una nova cultura energètica. La darrera reunió d'aquest organisme, amb representació sancugatenca, també va servir per presentar el Pla Corona de la Generalitat, que combat els efectes de les línies.

Els representants de la Declaració de Rubí, entre ells el tinent d'alcalde de Serveis al Ciutadà, Joan Recasens, han decidit que el 23 de febrer de 2003 se celebrarà una jornada conjunta que apostarà per noves polítiques energètiques.

Amb aquesta jornada, els representants polítics, ciutadans i entitats que formen la Declaració, volen fer un crit d'alerta sobre els efectes perniciosos del teixit elèctric en algunes ciutats.

El director general d'Energia de la Generalitat, Albert Mitjà, va participar en aquesta sessió i va exposar el Pla Corona de la Generalitat. Aquesta iniciativa té l'objectiu de construir més subestacions i soterrar 52 quilòmetres de línies elèctriques.

L'alcaldessa de Rubí i presidenta de la Declaració, Núria Buenaventura, va recomanar que els municipis afectats elaboressin un estudi sobre els efectes de les línies elèctriques que travessen la població. Amb aquest estudi, la Generalitat pot fer de mitjancera davant les companyies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.