El PSC demana equiparar fiscalment les famílies monoparentals a les nombroses


  • Comparteix:

El PSC presentarà al·legacions a les ordenances fiscals del 2008 perquè s'equiparin els descomptes de les famílies monoparentals a les famílies nombroses. Els socialistes també demanen bonificacions per facilitar l'accés a l'habitatge als més joves i per a les vídues amb rendes baixes. A més, reclamen que s'ampliï en un 20% les bonificacions sobre l'IAE.

Les primeres al·legacions del PSC a les ordenances fiscals fan referència a les bonificacions. D'una banda, els socialistes demanen que s'equiparin els descomptes de les famílies monoparentals als de les famílies nombroses. Una proposta que CiU ha desestimat en el plenari municipal al·legant que és complicat establir els paràmetres per determinar si una família és monoparental o no.

El regidor socialista Ferran Villaseñor considera que és un error de plantejament considerar que les famílies poden 'fer trampes' per intentar aconseguir aquestes bonificacions.

Ferran Villaseñor

Fer la càrrega de prova sobre que un col·lectiu farà trampa abans que es faci és un error.


D'altra banda, el PSC també demana una bonificació durant dos anys a aquells joves menors de 30 anys que hagin comprat un habitatge durant l'any anterior, sempre que el seu salari no superi els 22.000 euros l'any. Les persones vídues amb rendes de menys de 7.000 euros l'any també es veurien beneficiades amb una bonificació del 50%, si les al·legacions dels socialistes s'inclouen a les ordenances fiscals.

El grup socialista reclama que s'ampliïn amb un 20% les bonificacions de Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) que fa l'Ajuntament en la contractació de personal fix. Actualment aquestes quotes ja hi són amb un topall del 50% a aquells que tinguin un 10% de la plantilla amb contractació indefinida.

El portaveu socialista, Salvador Gausa, ha recalcat que aquestes propostes es presenten per tal que l'equip de govern les tingui en compte i les inclogui al document actual.

Salvador Gausa

És una proposta en positiu per millorar el text que hi ha en exposició pública i que presentarem perquè es tinguin en compte.


Els socialistes també reiteren a les al·legacions que es creïi un abonament mensual de 23 euros per aquells usuaris de la zona esportiva municipal que només vulguin utilitzar la piscina.

El PSC s'ha mostrat a favor d'algunes al·legacions a les ordenances fiscals presentades per ERC, com per exemple la que preveu aplicar la tarifa de minutatge a la zona blava.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.