El govern espanyol no concreta si presentarà Sant Cugat a seu de l'IET, però diu tenir tenir-la en compte


  • Comparteix:

La ministra d'Educació del govern espanyol diu tenir en compte la candidatura de Sant Cugat per a l'Institut Europeu de Tecnologia (IET), però no concreta si presentarà la proposta de la nostra ciutat. En resposta a una pregunta parlamentària de CiU, Mercedes Cabrera també ha negat que s'hagi obert el període oficial per presentar les candidatures. Al seu torn, els nacionalistes han exigit que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, compleixi la paraula de donar suport a la proposta santcugatenca.

La pregunta de CiU arriba després que els ministres d'Investigació dels 27 estats de la Unió Europea haguessin aprovat aquest cap de setmana la creació de l'IET. Tot i l'obertura del període per presentar candidatures a acollir aquesta institució, l'Estat espanyol encara no ha fet arribar la proposta de Sant Cugat a diferència d'altres països.

La ministra d'Educació ha argumentat així aquesta situació.

Mercedes Cabrera

És cert que dos països han mostrat interès per tenir la seu de l'IET, però no s'ha obert aquest procés formal. Tindrem molt en compte la candidatura de Sant Cugat.


L'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero és l'única administració que pot presentar oficialment la candidatura. Precisament, el president espanyol va expressar el suport a la nostra ciutat en una compareixença al Congrés dels Diputats abans de l'estiu.

Per aquest motiu, la diputada de CiU, Mercè Pigem, ha reclamat a Zapatero que compleixi ara la seva paraula.

Mercè Pigem

Esperem que el president espanyol compleixi la seva paraula. Cal materialitzar els tràmits administratius perquè després hauran d'arribar les gestions polítiques.


Abans de la creació de l'IET, el ple municipal va aprovar una moció institucional en què reclamava suport al govern espanyol per a la candidatura de Sant Cugat com a seu de l'organisme.

A l'octubre el portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, va defensar també la candidatura de Sant Cugat davant el president de la Comissió Europea, Durao Barroso.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.