Recoder denuncia el retard en la declaració de Collserola com a parc natural


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, lamenta el retard en la declaració de Collserola com a parc natural. A més, Recoder reitera que considera compatible la construcció d'un nou túnel ferroviari que travessi Collserola amb la declaració d'aquest espai com a parc natural.

El departament de Medi Ambient de la Generalitat es va comprometre a principis d'estiu a protegir íntegrament el parc de Collserola a finals d'any. Ara, Lluís Recoder lamenta en declaracions a Ràdio Sant Cugat que això no sigui així.

Lluís Recoder

L'única cosa que lamento es que encara no s'hagi aprovat aquesta declaració de parc natural.


D'altra banda, el secretari general de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, i l'alcalde, Lluís Recoder, han declarat reiteradament que consideren compatible la construcció d'un nou túnel ferroviari que travessi Collserola amb la declaració d'aquest espai com a parc natural. Ajuntament i Generalitat creuen que aquesta infraestructura, ni altres de previstes, no han de frenar el procés de protecció de la serra.

Recoder fa servir una metàfora per justificar que les connexions són compatibles i necessàries.

Lluís Recoder

Ara imaginem-nos que enlloc d'haver-hi una serra hi hagués un riu. Seria inimaginable que només hi hagués un pont. La serra s'ha de perforar més vegades i es pot fer sense malmetre el medi ambient.


A l'hora de travessar Collserola, l'equip de govern considera 'problemàtic' el projecte del Túnel d'Horta ferroviari que defensa el departament de Política Territorial de la Generalitat. L'executiu municipal aposta, en canvi, per prolongar la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de l'Avinguda Tibidabo per generar una nova connexió entre Barcelona i el Vallès.

De la seva banda, diversos grups ecologistes denuncien que es mantinguin en planificació algunes infraestructures viàries que amenaçarien el sector i que no creuen compatibles amb la declaració de parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.