L'Ajuntament haurà de pagar 3'5 milions d'euros a TMA per deutes des de 1996


  • Comparteix:

L'Ajuntament haurà de pagar un deute de 3,5 milions d'euros a l'empresa TMA-Grup Sánchez per serveis prestats en àmbits de gestió municipal de Serveis Urbans i Medi Ambient des de 1996. A més, el consistori i la companyia encara estan negociant un altre deute de 900.000 euros més. El PSC i ICV-EUiA han demanat la creació d'una comissió d'investigació per depurar les responsabilitats polítiques i tècniques d'aquests fets.

CiU ha admès al ple municipal d'aquest dilluns, on s'ha aprovat el conveni de reconeixement del deute, que l'informe de l'interventor municipal certifica un dèficit en el control de la despesa. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha reconegut que la gestió no ha estat correcta, tot i remarcar que aquest problema és habitual en les administracions públiques.

Joly ha atribuït aquests desequilibris al creixement de la ciutat i ha garantit que no tornarà a passar una situació similar.

Jordi Joly

Si tornés a passar en el futur no ho toleraríem i exigiríem a la gerència que iniciï els expedients administratius corresponents.


CiU va governar amb el PP entre el 1999 i el 2003, quan els populars es van fer càrrec de l'àrea de Serveis Urbans. En el mandat següent, quan la federació nacionalista va governar amb ERC, els republicans eren els encarregats de Medi Ambient.

Els populars asseguren que les despeses que es van fer es van lliurar en forma de factures. Berta Rodríguez és la seva portaveu.

Berta Rodríguez

Les despeses que es van fer es van lliurar i no sabem si han quedat aturades. Ho desconeixem.


El portaveu republicà, Raül Grangé, assegura que la seva formació assumeix la seva part de responsabilitat com a membre de l'equip de govern durant l'anterior mandat.

Raül Grangé

Nosaltres entenem que el deute de parcs i jardins seria del 16%. Assumim la responsabilitat i esperem que la resta també siguin reconegudes.


El PSC i ICV-EUiA, que no han governat en cap dels dos mandats, han estat molt crítics amb el deute. El PSC ha denunciat que el conveni de reconeixement de deute se signés cinc dies abans de les darreres eleccions municipals.

El regidor socialista Ferran Villaseñor ha preguntat a CiU on són les factures de tots aquests serveis que TMA no va cobrar en el seu moment.

Ferran Villaseñor

Els serveis que es van prestar no van entrar en el circuit de factures reglat. Ens preguntem a quin dels calaixos de l'equip de govern es trobaven les factures.


De la seva banda, el portaveu municipal d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha demanat que s'obri una investigació per depurar responsabilitats.

Xavier Boix

Hi ha un cas clar de petició de responsabilitats. Presentarem una moció per crear una comissió d'investigació.


El PSC ha avançat, a més, que reclamarà que el secretari general de l'Ajuntament es posicioni sobre la validesa jurídica del conveni que reconeix el deute envers TMA-Grup Sánchez.

El deute amb el grup es pagarà en quatre anys a partir del 2008. Si l'Ajuntament i TMA-Grup Sánchez no arribessin a un acord sobre els 900.000 euros pendents, el cas podria arribar als tribunals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.