ERC, CiU i ICV-EUiA defensen el dret a decidir de Catalunya al ple municipal


  • Comparteix:

Manifestació pel dret a decidir a Barcelona

Manifestació pel dret a decidir a Barcelona

ERC, CiU i ICV-EUiA defensen el dret a decidir de Catalunya. Així ha quedat plasmat al plenari municipal d'aquest dilluns, on el PP ha votat en contra de la proposta republicana i el PSC s'hi ha abstingut. Dos regidors d'ICV-EUiA han votat a favor mentre que el seu portaveu s'ha abstingut per reflectir les diferents sensibilitats de la formació.

ERC ha defensat la moció al·legant que Sant Cugat ha de moure fitxa per aconseguir una majoria social que aposti pel dret a decidir. Escoltem el seu portaveu, Raül Grangé.

Raül Grangé

Creiem que Sant Cugat ha d'actuar per afavorir l'assoliment d'una majoria social per al dret a decidir. Estem convençuts que s'ha d'exercir aquest dret per tal que les polítiques estiguin d'acord amb les aspiracions i necessitats del poble català.


CiU s'ha sumat a la proposta ja que considera que, si el nacionalisme català no aconsegueix superar la dependència amb l'Estat espanyol, no ho farà ningú. Jordi Puigneró és regidor de Serveis Interns, Innovació i Comunicació.

Jordi Puigneró

Els partits estatalistes defensaran el dret a decidir de l'Estat espanyol i els partits d'àmbit català defensaran el dret a decidir de Catalunya.


El PSC ha al·legat que el dret a decidir ja s'exerceix a les eleccions municipals i generals i que no donaran suport a projectes independentistes. A més, tal com explica el portaveu socialista, Salvador Gausa, la formació considera que l'Estatut no contempla el dret a l'autodeterminació. Per aquest motiu, la formació s'ha abstingut.

Salvador Gausa

Si pel dret a decidir s'ha d'entendre un projecte independentista o sobiranista per a Catalunya, no hi donarem suport.


ICV-EUiA ha decidit separar els vots de la seva formació per plasmar les diverses sensibilitats que hi ha dins el mateix grup. Dos dels regidors s'han mostrat a favor de la proposta mentre que el seu portaveu, Xavier Boix, s'ha abstingut per demostrar que ICV-EUiA no té un ideari monolític.

El PP, per la seva banda, ha assegurat que 'no sap per on agafar la moció' ja que parteix d'uns paràmetres diferents dels que marquen l'ideari de la formació popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.