El ple municipal aprovarà inicialment el PAU de Núñez per obligació judicial


  • Comparteix:

Tots els grups polítics municipals acceptaran per ordre del jutge la tramitació del pla d'actuació urbanísitca (PAU) del grup Núñez i Navarro a la Torre Negra al ple municipal d'aquest dimecres. D'aquesta manera, l'Ajuntament acatarà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'obliga a tramitar el PAU, que planteja la construcció de 2.800 habitatges. Tot i el sentit d'aquesta votació, tots els partits refermen el compromís de protegir la zona.

Tots els grups polítics municipals votaran a favor a l'acatament i compliment de la sentència del TSJC en el ple municipal convocat per aquest dimecres a les nou del matí. La sentència obliga el consistori a tramitar el pla urbanístic d'acord amb la normativa de 1998, any en què el grup Núñez i Navarro va presentar la proposta.

La proposta d'acord que es presentarà al ple també contempla sotmetre a exposició pública l'expedient perquè s'hi puguin presentar recursos. També es preveu demanar sol·lcitar un informe als serveis tècnics del consistori i a les administracions corresponents de cara a la possible presentació d'un recurs a instàncies judicials.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, assegura que votaran per obligació judicial, però que tenen molt clar l'objectiu de protegir Torre Negra.

Joan Recasens

Per imperatiu legal hem de votar el que ens diu el jutge. Ens costa una mica d'entendre però no ens queden més nassos.


Des del PSC, el seu portaveu, Salvador Gausa, també atribueix el vot de la seva formació al compliment de la sentència.

Salvador Gausa

Atès que estem enmig d'una sentència que és d'obligat compliment, votarem a favor que es doni tràmit al PAU.


Xavier Boix, portaveu d'ICV-EUiA, afirma que aquesta aprovació inicial és només un tràmit administratiu.

Xavier Boix

Per imperatiu legal acatarem la sentència però amb el convenciment que aquesta aprovació inicial és només un tràmit administratiu.


De la mateixa manera, la portaveu del PP, Berta Rodríguez, explica el vot de la seva formació per obligació del jutge.

Berta Rodríguez

Una cosa és el que volguem de cor i l'altra és que davant d'una sentència judicial l'hem d'acatar, t'agradi més o menys.


Finalment, Raül Grangé, portaveu d'ERC, considera que l'acatament de la sentència no hauria de passar per ple, però que votaran a favor per 'anar tots a una'.

Raül Grangé

Nosaltres expliquem el vot per imperatiu legal. Creiem que no és positiu que passi per ple perquè hauria de ser compliment d'ofici.


Recordem que al setembre passat el ple municipal va rebutjar per unanimitat el pla urbanístic, després que la Generalitat confirmés que a la zona no s'hi pot edificar i que la figura del PAU ja no existeix amb la nova legislació urbanística. Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó al grup promotor i va obligar el consistori a acceptar la tramitació del pla urbanístic.

Després de conèixer la resolució judicial, tots els portaveus municipals van acordar una declaració conjunta en què van reiterar el seu compromís de preservar la Torre Negra. En cap cas, cap decisió judicial ha modificat la qualificació de 'no-urbanitzable' de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.