PSC i ICV-EUiA volen una comissió que investigui el deute municipal a TMA-Grup Sánchez


  • Comparteix:

El PSC i ICV-EUiA demanaran al proper ple municipal la creació d'una comissió d'investigació sobre el reconeixement del deute municipal de més de set milions i mig d'euros contret amb el grup TMA-Grup Sánchez des de 1998. Socialistes i ecosocialistes asseguren que volen que es depurin les responsabilitats polítiques i tècniques perquè les irregularitats en el control de la despesa no es tornin a repetir.

El darrer plenari municipal del mes de desembre va ratificar un conveni que reconeixia un deute del consistori davant el grup TMA-Grup Sánchez de 3,5 milions d'euros per serveis prestats en àmbits de gestió municipal de Serveis Urbans i Medi Ambient des de 1996. A més, el consistori i la companyia encara estan negociant un altre deute de 900.000 euros més.

Per aquest motiu, el PSC i ICV-EUiA presentaran una moció conjunta al proper ple municipal per demanar una comissió d'investigació per depurar les responsabilitats polítiques i tècniques d'aquests fets. Socialistes i ecosocialistes també volen que s'investiguin dos deutes més al mateix grup entre el 1998 i el 2004, que ja s'han liquidat.

En total, la comissió, que hauria d'estar formada per un representant polític de cada grup municipal amb representació al consistori, investigaria el reconeixament de deute per valor de més de set milions i mig d'euros des de 1998 fins al 2008.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, explica els objectius de la moció.

Ferran Villaseñor

La nostra proposta cerca que s'aclareixi què ha passat, que no torni a passar i que es depurin responsabilitats polítiques i tècniques.


El conveni que es va ratificar al ple estableix que el deute de 3,5 milions d'euros es pagarà durant els propers quatre anys com a contingències de Serveis Urbans amb 800.000 euros anuals. Una mesura amb la qual el PSC i ICV-EUiA han mostrat el seu desacord, ja que consideren que el deute hauria de comptar amb una partida pròpia.

EL portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, assegura que, reconeixent el deute, hi ha una possible vulneració del dret de contracte i que es posa en qüestió el superàvit dels últims anys de l'Ajuntament.

Xavier Boix

El que estem dient es això fa possible una vulneració de la llei de contractes i es posa en qüetsió el superàvit dels últims anys.


CiU va admetre en el darrer plenari que l'informe de l'interventor municipal certifica un dèficit en el control de la despesa. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, va reconèixer que la gestió no va ser la correcta, tot i remarcar que aquest problema és habitual en les administracions públiques.

El PSC i ICV-EUiA han reclamat el suport als grups municipals d'ERC i el PP, i han demanat a CiU que 'no es tapi la boca' i que doni suport a la moció ja que 's'ha de parlar sobre la 'qüestió'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.