Discrepàncies entre els partits polítics municipals sobre les bases del Pacte Nacional per a les Infraestructures


  • Comparteix:

Les seccions locals dels tres partits que donen suport al govern de la Generalitat defensen unitàriament les bases del Pacte Nacional per a les Infraestructures. En canvi, CiU i el PP consideren que és un acord de mínims, que no està definit i que arriba massa tard.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, assegura que l'acord arriba tard i que els projectes que abarca, com el Quart Cinturó i la connexió elèctrica amb França, no estan ben definits.

Joan Recasens

Van tard perquè hauria d'haver estat abans que s'aprovessin els pressupostos generals de l'Estat. I van malament perquè no sabem si ells estan d'acord o no.


El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha explicat que el projecte del Quart Cinturó, anomenat ara Ronda del Vallès i contemplat en el Pacte Nacional de les Infraestructures, presenta canvis en el traçat. Gausa ha recordat la importància que té aquest projecte viari per al Vallès.

Salvador Gausa

Per sota d'aquest nom hi ha realment canvis de traçat en el projecte. El nom no fa la cosa, i el que és important és que aquetsa connexió és necessària per al Vallès.


El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, considera que la comarca necessita una via interurbana per 'relligar' la infraestructura existent. Amb tot, Boix ha explicat que el nom de Quart Cinturó ja no tenia sentit perquè era un projecte de CiU. Segons Boix, el nom que explica la idea del govern actual és Ronda del Vallès.

Xavier Boix

Ara ja no es diu Quart Cinturó perquè era el projecte antic de CiU i es diu Ronda del Vallès perquè és el que explica més la idea que tenim.


Des del Partit Popular, la portaveu municipal, Berta Rodríguez, considera que l'avantprojecte del Pacte Nacional per a les Infraestructures és un acord de mínims. Rodríguez ha explicat la importància que té per al Vallès el Quart Cinturó.

Berta Rodríguez

Aquesta proposta de pacte no concreta gaire cosa. És un projecte sense fons.


En el mateix sentit que els ecosocialistes s'ha expressat el portaveu d'ERC, Raül Grangé, que ha destacat que la idea actual de la Ronda del Vallès 'no té res a veure' amb la idea original.

Raül Grangé

La infraestructura és necessària però no com estava contemplada. La idea actual no té res a veure amb la idea original.


El Pacte Nacional per a les Infraestructures inicia ara el seu procés de consens amb grups parlamentaris, associacions municipalistes, entitats socials i del món empresarial, sindical i acadèmic. Es preveu tancar-lo aquest mateix any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.