Sant Cugat es posiciona a favor de l'actual model d'immersió lingüística


  • Comparteix:

El PP es queda sol al ple municipal rebutjant l'actual model d'immersió lingüística de Catalunya. La resta de formacions ha donat suport a la moció presentada per CiU i ERC amb la voluntat de reforçar el domini i coneixement de les dues llengües oficials del país.

Segons CiU i ERC, el model actual d'immersió lingüística garanteix el coneixement del català i el castellà a Catalunya i permet la cohesió del país. Els republicans consideren que les propostes de separar estudiants en funció de la llengua amb què vulguin estudiar promouen el desconeixement de la llengua catalana al mateix país.

Escoltem el portaveu d'ERC, Raül Grangé.

Raül Grangé

Aquesta llei ha servit perquè el nostre país estigui més cohesionat i perquè els nostres infants aprenguin dues llengües com a mínim.


El PP ha estat l'únic partit que s'ha mostrat en contra de la moció. La portaveu popular, Berta Rodríguez, ha fonamentat la seva decisió en estudis internacionals que, diu, situen el fracàs escolar com a conseqüència de l'escolarització en una llengua no materna.

Berta Rodríguez

Un informe internacional de 2006 diu que la utilització de dialectes diferents a casa i a l'escola pot causar problemes als alumnes a l'hora d'aprendre.


El Parlament de Catalunya es va posicionar a favor de l'actual model d'immersió lingüística en una sessió de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.