El ple reconeix la independència de Kosovo, malgrat el PSC, el PP i ICV-EUiA


  • Comparteix:

El ple municipal reconeix Kosovo com un Estat independent, amb els vots d'ERC i CiU. D'aquesta manera, el ple es desvincula de la decisió de l'Estat espanyol de negar l'autodeterminació d'aquest territori de majoria albanesa respecte Sèrbia, tot i els vots en contra del PP i l'abstenció del PSC i ICV-EUiA.

La moció presentada pels republicans reconeix el nou Estat a més de reivindicar que el dret de decidir és un dret fonamental i un principi democràtic que està per sobre 'd'interessos geopolítics i econòmics'.

Els portaveus Raül Grangé (ERC) i Joan Recasens (CiU) expliquen els motius del seu vot favorable.

ERC / CiU

Kosovo no és igual a Catalunya però cada vegada més Espanya s'assembla a Sèrbia. / Desespera la impotència de la Unió Europea.


En canvi, els grups municipals del PSC i d'ICV-EUiA s'hi han abstingut, mentre que el PP hi ha votat en contra. Escoltem, respectivament, els motius dels portaveus Berta Rodríguez (PP), Joan Calderón (ICV-EUiA) i Salvador Gausa (PSC).

PP / ICV-EUiA / PSC

Considerem que no es poden prendre acords contra els acords d'Espanya. / No ens hem de posicionar en temes que van més enllà de la política municipal. / No s'hauria de discutir en el ple.


D'aquesta manera, Sant Cugat reconeix la independència de Kosovo, tot i la negativa de l'Estat espanyol, i se suma al reconeixement d'estats com França, els Estats Units i Gran Bretanya. La moció també insta l'Estat espanyol a reconèixer oficialment al nou Estat.

El parlament kosovar va proclamar la seva independència el 17 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.