Sant Cugat disposarà en el futur de tres noves residències geriàtriques privades


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà en el futur tres residències geriàtriques de propietat privada. Aquesta actuació s'inclou dins el pla especial d'equipaments per a la tercera edat, que preveu la construcció de petits centres assistencials amb una capacitat total de 445 places. A més, a partir d'aquest acord, la gent gran disposarà, per primera vegada, d'habitatges amb serveis.

El ple ha aprovat la construcció de tres residències geriàtriques a Coll Favà, a Can Cabassa i a l'avinguda Via del Prat. D'aquesta manera, l'equip de govern vol ampliar l'atenció a la tercera edat amb la creació de centres de dia, residència assistida, llars-residència i habitatges amb serveis.

La proposta contempla centres d'un màxim de 200 places, el 50% en habitacions individuals de 25 metres quadrats. La ubicació d'aquestes residències, que tindran serveis de tot tipus, s'ha decidit en funció de la comunicació amb el transport públic i la proximitat amb centres socials i sanitaris. En el cas del geriàtric de Can Cabassa, l'Ajuntament ha aconseguit el compromís de construir habitatges amb serveis per a gent gran:

Jan Carbó

Només li autoritzarem al promotor poder fer la residència geriàtrica si es compromet a fer 198 habitatges amb serveis per a la gent gran


Actualment, a Sant Cugat hi ha 6.700 persones majors de 65 anys, un 25% de les quals necessiten assistència. Segons el Pla Gerontològic elaborat per l'Ajuntament, al 2010 hi hauran 10.000 avis al nostre municipi.

El PSC no ha compartit aquestes previsions, ni tampoc la proposta de l'equip de govern. El portaveu Jordi Menéndez, ha considerat que el pla especial s'ha oblidat dels centres de titularitat pública:

Jordi Menéndez

Podrien vostés tenir la inteligència política de presentar-nos una proposta de reserva de sòl per fer una residència pública


El pla especial d'usos d'equipaments gerontològics va comptar amb els vots a favor de l'equip de govern -format per CiU i PP-, els vots en contra del PSC i ERC i l'abstenció de ICV.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.