Sant Cugat aposta per convertir-se en referència en l'escultura pública


Temes relacionats

La implantació d'escultures als nous barris està pendent del final de la urbanització de les noves zones residencials (20/mar/08)

El Programa d'Escultura Pública preveu traslladar les escultures de l'entorn del Monestir a altres indrets (11/oct/05)


  • Comparteix:

Sant Cugat implantarà un circuit d'escultures als diferents espais públics de la ciutat i pretén posicionar-se dins els circuits internacionals d'escultura pública. Ho ha decidit el ple municipal a través d'una moció del grup socialista que s'ha convertit en institucional. Enguany es posarà en marxa el concurs públic corresponent per seleccionar l'obra escultòrica i es dotarà els propers pressupostos de partides per invertir en obra escultòrica pública.

El regidor del PSC, Àlvar Roda, ha recordat que fa tres anys es va redactar el Pla d'Escultura Pública per Sant Cugat amb l'objectiu de millorar l'espai públic, principalment a places i jardins, mitjançant l'emplaçant d'obres escultòriques. El pla volia crear també un espai idoni d'expressió pels artistes locals i fer de Sant Cugat una ciutat de referència en aquest àmbit.

Com que el pla encara no s'ha fet efectiu i tots els grups municipals el consideren encara vigent, s'ha acordat crear circuits d'escultures al municipi i establir criteris per la implantació d'escultures al conjunt de la ciutat.

El ple també ha acordat difondre la cultura escultòrica a la ciutat a través de la implantació d'escultures i de la programació i el foment de dinàmiques culturals específiques.

Aquesta moció institucional preveu l'avaluació del patrimoni escultòric existent, l'establiment de criteris per a l'articulació del Parc escultòric de Can Matas i la posada en marxa de mecanismes per la recerca de 'patrocinadors' per l'obra escultòrica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.