ERC, CUP i AJSC veuen 'desproporcionada' la condemna al jove 'Franki'


  • Comparteix:

Concentració a la Model en suport a 'Franki' (ACN)

Concentració a la Model en suport a 'Franki' (ACN)

ERC, la CUP i l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) s'uneixen a les mostres de suport al jove de Terrassa Francesc Argemí 'Franki'. Aquest jove haurà de passar dos anys i tres mesos a la presó acusat de desordres públics, atemptat a l'autoritat i ultratge a la bandera espanyola. Segons aquestes formacions, aquest noi és 'un cap de turc' i se li ha aplicat una sentència 'desproporcionada' sis anys després dels fets.

Segons el regidor d'ERC Toni Ramon, aquesta sentència és 'totalment desproporcionada' perquè 'només se l'acusa d'incitar els fets, no de perpetrar-los'. Ramon ha afegit que 'si no hi hagués hagut pel mig una bandera espanyola' no l'haurien condemnat.

Són declaracions a Cugat.cat.

Toni Ramon

Aquesta pena és per buscar un cap de turc i és una sentència totalment polititzada.


Segons els republicans, 'Franki' és un 'cap de turc' d'uns fets que van passar a la Festa Major de Terrassa al 2002 quan un grup de persones van despenjar i estripar la bandera espanyola de l'ajuntament egarenc.

En aquest sentit, la CUP, que també s'ha afegit a les protestes, ha destacat que la sentència 's'ha polititzat'.

Guim Pros n'és el portaveu.

Guim Pros

Respon a la situació actual i és molt exagerat que sis anys després l'empresonin.


La CUP ha anunciat que volen fer arribar la seva postura al proper ple municipal. En aquest sentit, ERC s'ha mostrat oberta, 'arribat el cas', a presentar una moció conjunta per demanar el suport del plenari al jove egarenc.

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) també s'ha afegit a les mostres de suport al jove empresonat des d'aquest dilluns a la Model.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quina vergonya. El més trist de tot és que el tripartit n'és còmpilce. Aquest doble joc d'ERC ja està massa exprimit, ja ens el coneixeim. Llibertat Franki!

llibertat d'expressió!. Enviat el 29/abr/08


Bé per ERC, per la CUP i l'AJSC. Hauríem de criticar als que callen i no als que denuncien. Llibertat Franki!

Patriota. Enviat el 29/abr/08


Algú encara creu que Espanya és una democràcia? fotem el camp d'aquest Estat d'una vegada! Llibertat Franki!

santcugatenc. Enviat el 30/abr/08


ERC això està molt bé, però quina manera més fastigosa (amb tots els respectes) de callar a nivell nacional que té el vostre partit. La CUP ha tret un comunicat nacional ben explicit a favor de la llibertat del Franki i de tots els actes i accions de suport, en canvi el vostre partit a nivell nacional segueix sent incapaç de plantar cara ni amb un sol comunicat a la falsa democràcia espanyola i a l'empresonament del noi aquest. Tampoc em sorpren, en la vostre línia. I per la resta de partidets, aquesta és la democràcia de que parleu oi? La Democràcia a Espanya no existeix. Llibertat pel pres polític Franki!

jove. Enviat el 30/abr/08


ERC a nivell nacional no acostuma a fixar els seus posicionaments a través de comunicats sinó que ho fa directament a través dels seus dirigents. Precisament alguns d'aquests dirigents han publicat aquesta setmana articles d'opinió a la premsa denunciant el tema del Franki, que no deixa de ser una conseqüència més de la raquítica democràcia espanyola. Llibertat Franki!

independència!. Enviat el 30/abr/08


Molt be ERC !! aquesta es la esquerra que volem, valenta quan cal i constrtuctiva quan també cal, Endavant !!

Maribel. Enviat el 30/abr/08


El que hauria de fer ERC, és programar una roda de premsa a nivell nacional (que parli el Carod, el Puigcercós, l'Uriel Bertran o el Carretero, m'és igual) demanant explicacions als seus socis de govern, és a dir, al PSOE.

Un. Enviat el 1/mai/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.