La ciutat alemanya de Jena, nova candidata a seu de l'IET


Temes relacionats

Viena-Bratislava, l'única candidatura conjunta que competeix per la seu de l'IET (30/abr/08)

Breslau, un altre competidor per aconseguir la seu de l'IET (29/abr/08)

Budapest, el rival hongarès de Sant Cugat per acollir l'IET (28/abr/08)


  • Comparteix:

La ciutat alemanya de Jena presentarà candidatura per acollir la seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET). Tot i que es tracta d'una nova competidora per Sant Cugat, el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, veu amb bons ulls aquesta notícia perquè trasllada la decisió a un nivell 'tècnic' i redueix les possibilitats dels països de l'est.

Jena és una ciutat del centre d'Alemanya, a 200 quilòmetres de Berlín i a 300 de Munic. La ciutat és coneguda per tenir les universitats amb més tradició cultural i científica del país i per la seva important indústria òptica.

Tot i que es tracta d'una competidora 'forta', el consistori considera una 'gran notícia' aquesta nova candidatura perquè acaba amb la idea del fet que 's'havia d'ubicar aquest organisme en un país de l'est' perquè Alemanya s'ha adonat 'de la força de la proposta santcugatenca'.

Ho ha destacat el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly.

Jordi Joly

Aquella tendència d'un estat com Alemanya de donar suport als països de l'est es trenca.


Aquest dijous la ministra d'Educació, Cristina Garmendia, presentarà a Madrid la candidatura santcugatenca. L'alcalde, Lluís Recoder, el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, i representants de les empreses, entitats i personalitats que han donat suport a la candidatura assistiran a la presentació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.