Diversitat de reaccions de la comunitat boliviana de Sant Cugat sobre l'autonomia de Santa Cruz


  • Comparteix:

La comunitat boliviana de Sant Cugat, el col·lectiu estranger més nombrós després dels equatorians, s'ha fet ressò del referèndum d'autonomia de la província de Santa Cruz. Aquesta polèmica s'ha traslladat a Sant Cugat i s'ha pogut veure cartells contraris a l'autonomia en diversos punts de la ciutat. L'origen d'aquests immigrants bolivians marca l'opinió favorable o contrària a aquesta consulta popular.

Els bolivians formen, segons dades del padró municipal de 2006, la segona comunitat d'estrangers de la ciutat amb més de mil persones. Aquests immigrants han reaccionat de manera diversa davant les primeres dades que donen la victòria al 'si' amb el 85% dels vots favorables a l'Estatut d'Autonomia de la regió de Santa Cruz, la més rica i extensa del país.

La majoria dels enquestats per Cugat.cat han estat bolivians de l'altiplà i contraris a l'autonomia.

És el cas de Luis López, de Cochabamba, que critica que la gent de Santa Cruz no vulgui repartir la riquesa com ho feien fa 20 anys les regions muntanyoses.

Luis López

Fa vint o trenta anys el govern repartia el que es produïa a Potosí i Cochabamba i ara els de Santa Cruz no ho volen fer.


Bolívia ha gaudit durant molts anys de l'extracció de minerals de la regió andina de l'oest del país. Actualment, amb el descobriment fa pocs anys de jaciments de petroli i gas a la regió més oriental del país s'ha format una corrent autonomista que demana més independència per la província de Santa Cruz.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.