Els polítics rebutgen la independència de Valldoreix com a solució a la crisi política


Temes relacionats

L'alcalde respon a Turu que la legislació ja defineix clarament les competències de les EMD i els Ajuntaments ( 9/jun/08)

Turu, partidària de la independència de Valldoreix si no es millora l'autonomia de les EMD ( 7/jun/08)


  • Comparteix:

Els grups municipals descarten la independència de Valldoreix com a solució als problemes per governar el territori. Segons les diferents formacions polítiques, el primer pas és arribar a acords polítics entre la presidenta de l'EMD i els vocals per desencallar l'actual conflicte de delegació de competències. En tot cas, els portaveus s'han mostrat partidaris d'una modificació de la llei electoral per evitar situacions de crisi.

La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, defensava la setmana passada la independència de Valldoreix si no es millora la llei que regula les competències d'aquestes administracions. Segons Turu, cal una llei que reconegui 'el dret de governar' de les EMD i eviti que la presidència de territori es quedi amb el suport d'una minoria de vocals.

El portaveu municipal de CiU, Joan Recasens, respon així Turu.

Joan Recasens

Hi ha una manca de voluntat política per poder governar amb tranquilitat. Si es vol modificar la llei ha de ser perquè hi ha una causa objectiva no per una incapacitat per arribar a acords.


De la seva banda, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, s'ha mostrat partidari de millorar el marc legal, tot i que considera improbable una possible independència del territori.

Salvador Gausa

És necessari millorar el marc legal de les EMD. El PSC és contrari a la independència de Valldoreix.


En aquest sentit, el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha assegurat que és una qüestió de voluntat política.

Xavier Boix

Les competències estan clares però les volutants no tant. Valldoreix ha de ser allò que la gent que hi viu vol ser però s'han de mirar tots els factors.


La presidenta del PP, Berta Rodríguez, ha coincidit a centrar el problema de competències a Valldoreix en les discrepàncies polítiques.

Berta Rodríguez

Tenen discrepàncies i no són capaços de tirar endavant els projectes. Han de buscar punts d'encontre.


El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha assegurat que la seva formació defensaria la independència del territori si els valldoreixencs ho demanen. Tot i això, Grangé ha apostat per un canvi del marc legal.

Raül Grangé

Caldria millorar algunes lleis. És important que es replantegi l'elecció del president i de les vocalies.


El govern de l'EMD de Valldoreix està format per una majoria de vocals de CiU-Actuem, tot i que la presidència recau en Montserrat Turu, que encapçalava la Candidatura Catalanista i de Progrés. Això es deu al fet que els valldoreixencs elegeixen directament el seu president però la composició dels vocals és fruit dels seus vots per elegir els regidors al ple municipal de Sant Cugat.

En l'actualitat, els dos grups formen govern, però Turu encara no ha delegat les competències en els vocals, la qual cosa ha comportat un crisi política a l'EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.