El PP trenca el consens històric per a la protecció de Torre Negra


Temes relacionats

Urbanitzar Torre Negra és compatible amb la preservació de l'àmbit, segons un estudi encarregat pels petits propietaris (10/abr/08)

Més de 3.500 signatures per la protecció de Torre Negra (13/mar/08)

Protegir Torre Negra endeutaria l'Ajuntament durant 400 anys, segons els petits propietaris de la zona (20/feb/08)

Sant Cugat accepta el PAU de Núñez a Torre Negra per 'imperatiu legal' ( 9/gen/08)

El ple municipal aprovarà inicialment el PAU de Núñez per obligació judicial ( 8/gen/08)


  • Comparteix:

Tots els partits, excepte el PP, deneguen el Pla d'Actuació Urbanística (PAU) de Núñez i Navarro a Torre Negra que es va haver de tramitar per sentència judicial. Els partits contraris al pla basen el seu rebuig en el fet que comportaria pèrdues mediambientals i construir en terrenys no urbanitzables. En canvi, els populars s'hi han abstingut en considerar que els processos judicials oberts deixen en dubte quina administració pagaria una eventual indemnització als propietaris de la zona en cas de protecció definitiva.

Els partits que han denegat el projecte han argumentat que el PAU implicaria una transformació urbanística en un sòl no destinat a aquest ús. En aquest sentit, aquestes formacions han afegit que part del sòl afectat pel PAU és no urbanitzable des de fa cinc anys, tot i aquesta decisió s'hagi impugnat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En paral·lel, aquests partits han afegit que els informes independents i de l'Ajuntament asseguren que la urbanització proposada per la immobiliària afectaria hàbitats i fauna protegits.

Altres arguments per denegar el pla són els informes desfavorables a la urbanització del Consorci del Parc de Collserola i el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

En l'expedient, hi ha informes desfavorables al PAU del Consorci del Parc de Collserola i del Departament de Medi Ambient i Habitatge.


En canvi, el PP s'ha abstingut en la votació, tot i dir que està a favor de la protecció de la zona. Segons els populars, els processos judicials pendents per la urbanització de Torre Negra no aclareixen quina administració hauria de pagar una hipotètica indemnització als propietaris de l'espai.

Berta Rodríguez és portaveu del PP.

Berta Rodríguez

Qui pagarà Torre Negra? Hem preguntat a la ciutadania si volen posar diners per protegir Torre Negra? Farà fallida l'Ajuntament?


Els arguments de Rodríguez coincideixen amb els de l'Associació de Propietaris i Veïns de Torre Negra. En diverses ocasions, aquesta entitat ha advertit a l'Ajuntament que la protecció de l'espai natural podria comportar un fort endeutament en les arques municipals.

A principis de gener, el ple municipal va aprovar inicialment aquest pla urbanístic del grup Núñez i Navarro. En aquell moment, tots els grups municipals van deixar clar que el tràmit no suposava acceptar el projecte urbanitzador, sinó només acatar les sentències judicials que havien donat la raó a l'empresa.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sigró

Si no es gasten diners en la protecció de Torre Negra, el cost serà irreparable.. Enviat el 17/jun/08


Ferran

Per fi polítics sensats a Sant Cugat! En Sr. Recoder es deu pensar que la protec. Enviat el 18/jun/08


nunus

Com sempre han de sortir els diners pel mig. Hem de preguntar a la Sra. Berta, q. Enviat el 18/jun/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.