La parcel·la de la Casa Mónaco, no urbanitzable


Temes relacionats

El futur de l'entorn de la Casa Mònaco dependrà de l'actualització del Pla d'Equipaments (21/mai/08)

El PSC demana l'aturada de la modificació del PGM de l'Eixample Sud i el Turó d'en Lluch amb tres al·legacions (25/abr/08)

ERC: 'El sòl de la finca de Casa Mònaco s'ha de dedicar a equipaments' ( 8/abr/08)

Veïns de l'Eixample Sud demanen a l'equip de govern que l'entorn de la Casa Mònaco es dediqui a equipaments ( 8/abr/08)

Els veïns de l'Eixample Sud, sorpresos perquè a la Casa Mònaco es puguin construir pisos (20/mar/08)

El sòl de la Casa Mónaco dedicat a equipaments es trasllada a la zona del CEIP Pi d'en Xandri (20/feb/08)


  • Comparteix:

Imatge de la Casa Mónaco

Imatge de la Casa Mónaco

La parcel·la de la Casa Mònaco no serà urbanitzable. Així s'extreu de les al·legacions acceptades en la modificació del Pla General Metropolità (PGM) en els sectors de Eixample Sud i Turó d'en Lluch Nord, aprovada provisionalment per l'equip de govern en el ple d'aquesta setmana. L'oposició critica que es tramitin els dos sectors conjuntament i que no s'esperi al Pla d'Equipaments per tirar endavant aquest punt.

El ple de febrer va aprovar la modificació i transcripció d'aquests sectors sense el suport de cap partit de l'oposició. Aquesta modificació incloïa la requalificació d'una part de la parcel·la de la Casa Mònaco en sòl urbanitzable.

Durant el període d'informació pública s'han rebut sis al·legacions, dues de les quals s'han acceptat. Aquestes han comportat que s'elimini la requalificació urbanística de la part de la parcel·la de la Casa Mònaco. Una decisió que l'oposició ha celebrat.

Tot i això, les formacions amb representació al consistori s'han mostrat en contra de posar els dos sectors en un mateix sac, motiu pel qual ICV-EUiA i el PSC no han volgut participar a la votació. A més, ERC ha reiterat que aquest punt ha d'estar subjecte al Pla d'Equipaments i s'hi ha abstingut.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica el motiu pel qual els dos punts es tramiten conjuntament.

Mercè Conesa

La transcripció agafa la modificació i, tot i que la normativa no és idèntica, l'homogeneitza. Ens dóna un referent únic per la ciutat.


El PP tampoc està d'acord en votar conjuntament els dos sectors i ha votat en contra. La seva portaveu, Berta Rodríguez, explica per què.

Berta Rodríguez

Es pot interpretar que es vulnera la sentència del TSJC que obliga a enderrocar la casa del senyor Corretja a la costa del Golf, i que al modificar el PGM es comet un frau per arreglar la qüestió.




El punt ha quedat aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern, les abstencions d'ERC i els vots en contra del PP.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.