Recoder rebutja centrar el congrés de CDC en 'l'estat propi' i vol apropar el partit a la societat


  • Comparteix:

Recoder, durant la roda de premsa

Recoder, durant la roda de premsa

L'alcalde i membre de CDC, Lluís Recoder, demana que l'aspiració a un estat propi no sigui el tema central del congrés de la formació i que se centri en els problemes dels ciutadans. Recoder aposta per la continuïtat de la federació amb UDC, però diu que no seria 'cap drama' si en algunes eleccions locals no van juntes.

Segons Recoder, seria un error centrar el congrés en el debat sobre l'estat propi o la relació amb UDC. El dirigent convergent creu que el partit ha de tenir molt en compte quines solucions demana la ciutadania i no dedicar-se a altres qüestions per crear 'autosatisfacció' en la militància.

Lluís Recoder

Ens equivocaríem si l'estat propi o la relació amb UDC fossin els temes centrals del congrés.


Recoder ha afegit que CDC ha d'obsessionar-se perquè el projecte de Casa Gran del catalanisme d'Artur Mas sigui el més gran integrador. En aquest sentit, el polític nacionalista és partidari de disputar l'espai electoral al PSC en comptes de combatre amb ERC.

Recoder ha defensat reforçar vincles amb Unió amb l'argument que no es pot produir una ruptura amb aquest partit precisament en el moment que es potencia la Casa Gran del catalanisme. Tot i això, el polític demana 'flexibilitat' en la relació amb l'altre partit.

Lluís Recoder

Tampoc no seria un drama que CDC i UDC no anessin juntes en algunes eleccions, però no vull que ens desfederem.


Recoder també ha apostat per la 'regeneració democràtica' en el si del partit, tot i que no ha concretat de quina manera s'hauria de dur a terme. El dirigent nacionalista no s'ha mostrat convençut amb un possible procés de primàries per millorar la democràcia interna.

El congrés nacional de CDC tindrà lloc el cap de setmana vinent a Barcelona.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sort que aquest home no pinta res al congrés de CDC, si fos per ell convergència i PSC serien federació i Catalunya una regió. L'estat propi és el futur i en Recoder ha de treballar per aconseguir-hi vots

Filiph. Enviat el 3/jul/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.