ICV-EUiA proposa que Sant Cugat s'oposi a la directiva europea de retorn d'immigrants


  • Comparteix:

ICV-EUiA proposarà al proper ple municipal que demani la retirada de la directiva europea que regula el retorn dels immigrants als seus països d'origen. Segons els ecosocialistes la directiva és una 'rebaixa dels drets socials a Europa' i 'va en contra dels col·lectius més dèbils i vulnerables' com són 'els immigrants i la classe treballadora'.

A finals de juny, el Parlament Europeu va aprovar l'anomenat informe Weber, que dóna llum verda a la 'Directiva relativa als procediments i normes comunes als Estats membres per al retorn dels nacionals de tercers països que es trobin il·legalment al territori'.

Aquesta directiva estableix la possibilitat de retenir els immigrants en centres d'internament de sis a 18 mesos per una falta administrativa -no tenir papers-, que no puguin retornar a Europa en cinc anys com a mínim, que es retinguin els menors en centres d'internament o que siguin repatriats sense les seves famílies.

Xavier Boix és portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA.

Xavier Boix




El grup presentarà la moció al ple que tindrà lloc dilluns de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.