L'Ajuntament ja pot començar a licitar obres per urbanitzar les Planes


Temes relacionats

Els veïns de les Planes, satisfets amb els ajuts de la Llei de Barris (10/jul/08)

Les Planes entra en els ajuts de la Llei de Barris ( 8/jul/08)

El projecte d'urbanització de les Planes opta de nou als ajuts de la Llei de Barris ( 1/mai/08)


  • Comparteix:

El carrer Doctor Modrego de les Planes és la primera via del districte que s'arreglarà en el marc de la subvenció de la Llei de Barris que atorga la Generalitat. El govern català, que aportarà dos milions d'euros al projecte d'urbanització del districte, es reunirà a l'octubre amb l'Ajuntament per signar el conveni. Tot i això, el consistori, que aportarà dos milions més, ja pot començat a licitar els treballs.

Aquest consell de districte extraordinari de les Planes ha servit a l'Ajuntament per explicar amb detall als veïns del districte el projecte d'urbanització, que durarà quatre anys. Els treballs començaran aquest 2008 i s'allargaran fins al 2012, i sumarà un total de quatre milions d'euros repartits a parts iguals entre Generalitat i consistori.

La rehabilitació dels carrers ocuparà la major part del pressupost, gairebé tres milions d'euros, entre asfaltar carrers, voreres, millorar accessos i arreglar enllumenats, entre altres mesures. També es fomentarà la reparació de teulades, façanes i tanques dels particulars i s'arranjaran les pistes esportives. La dinamització del comerç, el foment de les noves tecnologies, un programa d'atenció per joves i la creació d'una ludoteca també estan inclosos en el procés de transformació del districte.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha volgut recordar que encara no està tot fet.

Lluís Recoder

La Generalitat ens dóna dos milions d'euros però hem de trobar els altres dos milions.


Les úniques cares llargues del consell de districte han estat les dels veïns de Can Borrull, ja que el barri finalment no s'ha pogut incloure en el projecte. El motiu, segons el consistori, és que el termini era molt just després que la zona acabi d'assolir el procés de legalització.

Rosa Golovart és membre de l'Associació de Veïns de Can Borrull.

Rosa Golovart

No entenc que a vegades iguem les Planes i a vegades no.


Al llarg dels propers quatre anys, el consistori, els veïns i la Generalitat es reuniran un parell de cops cada any per donar compte de les actuacions realitzades. A més, l'Ajuntament posarà a disposició dels veïns una oficina del pla de barris al mateix districte. També es crearan grups de treball i es faran plenaris de participació amb els habitants de les Planes per debatre com s'està duent a terme el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.