El ple insta les institucions estatals i europees a prendre mesures per evitar un altre cas 'Prestige'


Temes relacionats

L'expedició santcugatenca a Muxía desmenteix que no calguin més voluntaris ( 7/gen/03)

Una expedició santcugatenca ha marxat a Muxía per col·laborar en la neteja de les platges de Galícia (31/des/02)

Noranta santcugatencs aniran a Muxía per retirar el 'chapapote' de les platges (19/des/02)


  • Comparteix:

Un grup de voluntaris de Sant Cugat es va desplaçar a Muxía per retirar 'chapapote' de les platges

Un grup de voluntaris de Sant Cugat es va desplaçar a Muxía per retirar 'chapapote' de les platges

Tots els partits, a exepció del PP, han criticat de manera molt dura la gestió del PP al capdavant de la crisi del Prestige. Tot i la coincidència en els posicionaments, només els vots de Convergència i Unió han permés tirar endavant una moció per demanar mesures legals a nivell estatal i europeu per evitar una catàstrofe semblant.

El ple del mes de gener ha fet palés el descontentament de totes les forces polítiques amb la gestió del Partit Popular en la crisi del Prestige. S'han sentit crítiques acusant el govern central i la Xunta de Galícia d'incapacitat per afrontar el problema, de manca d'inversions i d'intentar amagar i minimitzar el desastre. Tots els partits han llançat dures crítiques contra el Partit Popular. Escoltem l'alcalde i els portaveus de la resta de formacions:

Recoder, Menéndez, Pomar, Godàs

Si vol que digui que el govern espanyol ha gestionat molt malament la crisi, ho dic en nom del grup de CiU...


El PP, per la seva banda, s'ha defensat aferrissadament de les crítiques, lloant i desgranant una per una les accions que, asseguren, ha pres el govern central des del primer moment. El regidor popular Alfredo Bergua ha estat especialment agressiu atacant els partits de l'oposició i especialment la plataforma Nunca Máis acusant-los de demagogs i d'aprofitats:

Alfredo Bergua

Volem denunciar l'actitud d'alguns partits i plataformes que s'han aprofitat d'aquesta desgràcia per actuar de manera gens ètica


Finalment, tot i estar d'acord, no s'ha arribat a un consens en el redactat de la moció i amb els únics vots a favor de CIU s'ha aprovat una moció demanant al govern de Madrid que prengui mesures que evitin una catàstrofe similar i donar continuïtat a les ajudes que des de l'Ajuntament, en totes les seves vessants, s'està donant a voluntaris i afectats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.