El PSC demana puntualitat i rigorositat a l'equip de govern pels pressupostos del 2009


  • Comparteix:

La rigorositat en les concessions municipals, la promoció de les polítiques econòmiques i la territorialització de la despesa són les principals prioritats del PSC de cara als pressupostos municipals del 2009. Els socialistes reclamen a l'equip de govern que no es retardi en la presentació dels comptes i creuen necessari ampliar la base de recaptació de l'IEA i no pujar més l'IBI.

En matèria de despeses, el PSC considera que el pressupost del 2009 ha de fer referència a la territorialització i ha de tenir en compte la preservació de Torre Negre. A més, segons els socialistes s'ha de començar a notar la inversió que ha de fer el consistori a les Planes per aportar el 50% a la Llei de Barris, concedida aquest any al districte. El casino de la Floresta i la mobilitat amb l'arribada d'ESADE a la ciutat també són despeses prioritaries a la llista socialista.

El portaveu de la formació, Salvador Gausa, assegura que l'equip de govern ha de ser més rigorós en el control de la despesa i insinua que el consistori està tornant a acumular deute amb TMA Grup Sánchez.

Salvador Gausa

Cal una explicació del 3,5 milions d'euros gastats en despesa de neteja amb TMA. Tenim informació de què el consistori s'està tornant a endeutar amb el Grup Sánchez.




En matèria d'ingressos, el PSC prioritza l'ampliació de la base de recaptació de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) al sector industrial. Per contra, creu que no s'hauria de pujar l'Impost de Béns Immobles (IBI) i dóna suport a la supressió de la Llei d'Estabilitat Pressupostària, tal com demanen la Federació de Municipis i l'Associació de Municipis de Catalunya.

Escoltem el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Durant els darrers anys l'IBI ha fructuat i creiem que ha de deixar de pujar. Hi ha d'haver una ampliació de la base de recaptació de l'IAE.




Els socialistes faran arribar les seves propostes a la comissió de Pressupostos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.