L'Ajuntament podrà recuperar les contribucions retornades del sector 2-5 de la Floresta


  • Comparteix:

L'Ajuntament té la possibilitat de recuperar l'import per a la urbanització del sector 2-5 de la Floresta recaptat a través de contribucions especials i que es va haver de retornar. Un tribunal ha emès una sentència que esmenta que el consistori té dret a tornar a emetre les liquidacions amb quotes urbanístiques.

Segons el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, 69 contribuents d'un total de 219 de tot el sector 2-5 de la Floresta van guanyar el contenciós del retorn les contribucions especials. Això va implicar una devolució directa de l'Ajuntament de 255.000 euros i donar-ne de baixa 468.000 euros, que conformen el total d'impacte d'aquesta sentència.

El document del jutge afirma que l'Ajuntament té tot el dret a tornar a emetre aquestes liquidacions amb quotes urbanístiques. Escoltem Jordi Joly.

Jodi Joly

És una qüestió de creure fermament que els beneficiaris dels sectors que s'urbanitzen tenen un increment de valor patrimonial. L'Ajuntament ha de recaptar aquests imports.




En el debat que la ratificació de la sentència ha comportat al ple, el regidor d'ICV-EUiA Joan Calderón ha recordat que, a diferència de l'anterior sentència de les contribucions especials de Mira-sol, aquesta es podrà arreglar econòmicament ja que es podrà tornar a liquidar l'import. En aquest sentit, Calderón ha demanat a l'equip de govern que especifiqui quan es tornarà a liquidar i si els veïns estan al cas.

Joan Caldeón

Tornaran a liquidar les contribucions? Quan ho faran? Els veïns estan al cas?




El regidor del PSC Ferran Villaseñor ha explicat que per tornar a cobrar aquests drets s'ha de reiniciar el tràmit urbanístic. Per aquest motiu, la formació socialista ha preguntat si es reprendrà el tràmit urbanístic i ha recomanat a l'equip de govern que parlin amb els veïns.

Ferran Villaseñor

Per tornar a cobrar aquests drets s'ha de reiniciar el tràmit urbanístic. Quan es farà?



Joly ha al·legat que els contenciosos de les contribucions especials són complexos i llargs i que ara toca buscar la manera d'obtenir les liquidacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.