El govern espanyol aprova un decret per restituir els documents confiscats a particulars que es troben a l'arxiu de Salamanca


  • Comparteix:

El govern espanyol ha aprovat quatre decrets per compensar les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura. Dins d'aquest paquet hi ha la voluntat de restituir els documents confiscats a particulars que es troben a l'arxiu de Salamanca. Tot i així, els documents no podran sortir de l'arxiu de Salamanca i arribar a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, fins que se'n faci una còpia o duplicat.

Els quatre decrets aprovats pel Consell de Ministres es remetran ara al Consell d'Estat per a la seva concreció real. Entre les mesures més importants hi ha les indemnitzacions de 135.000 euros per cadascuna de les persones que van morir en defensa de la democràcia durant la transició, des de l'1 de gener de 1968 fins al 6 d'octubre de 1977. En el cas de les persones que van patir lesions les compensacions es valoraran en funció del grau d'incapacitat.

Un altre dels decrets desencalla una de les demandes més reclamades per la societat civil catalana, com és el retorn dels papers confiscats a particulars durant la Guerra Civil. Tot i així, els documents no podran sortir de l'arxiu de Salamanca fins que se'n faci una còpia o duplicat.

Entre les mesures aprovades també hi ha la concessió de la nacionalitat espanyola als voluntaris de la Brigades Internacionals que ho demanin, sense que això els suposi renunciar a la nacionalitat d'origen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.