ICV afronta la 9a Assemblea Nacional apostant per l'austeritat i la política europea


  • Comparteix:

ICV afronta la 9a Assemblea Nacional amb l'objectiu de reivindicar dos grans reptes per lluitar contra la crisi actual: invertir en polítiques d'austeritat i apostar per la preponderància de l'Europa política. Ho ha dit el secretari general de la formació ecosocialista, Jordi Guillot, que ha afegit que cal aprofitar la crisi per rellançar la despesa social i optar per un nou model productiu. La secció local del partit enviarà set delegats a l'assemblea.

Jordi Guillot considera primordial, davant la crisi actual del capitalisme, endegar polítiques d'austeritat en tots els àmbits. És la recepta que ha de seguir l'esquerra per tenir 'present i futur', segons Guillot.


Jordi Guillot

L'austeritat entesa com una aposta ètica, mediambiental i econòmica perquè el món està per sobre les seves necessitats.



L'altra gran proposta dels ecosocialistes és la necessitat d'un poder polític europeu i mundial fort.


Jordi Guillot

Cal un governament a nivell mundial i cal més que mai una aposta política per Europa.



Guillot ha ressaltat que ens trobem en un entorn espanyol 'amb un PSOE més escorat cap a la dreta i que té dos grans problemes a sobre la taula', tot i ignorar-los. Els socialistes, segons Guillot, han de decidir què fan amb la crisi econòmica i han d'apostar o no per un model federal amb el tema de l'Estatut de fons.

En aquest sentit, Guillot ha defensat la presència d'ICV al govern i ha dit que les dues funcions primordials que afronten són la fermesa en la defensa de l'autogovern i l'aposta per un nou model de finançament. ICV defineix aquest finançament amb les paraules 'just, transparent i solidari'.

L'Assemblea Nacional es farà a Sabadell els dies 21, 22 i 23 de novembre i reunirà al voltant de 800 delegats, set dels quals seran de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.