ERC proposa que Sant Cugat aculli escriptors refugiats


  • Comparteix:

El regidor d'ERC, Toni Ramon, en imatge d'arxiu

El regidor d'ERC, Toni Ramon, en imatge d'arxiu

ERC proposa que Sant Cugat aculli escriptors refugiats pel contingut dels seus escrits. Es tracta d'una iniciativa del PEN Català que els republicans faran arribar al ple municipal d'aquest dilluns.

La proposta del PEN Català, anomenada Escriptor Refugiat, vol ser 'una mostra de gratitud històrica' després que molts escriptors catalans s'haguessin d'exiliar en altres èpoques per motius ideològics. Si Sant Cugat se suma a la iniciativa, el municipi entraria a la Xarxa Internacional de Ciutats Refugi (ICORN) i, per tant, podria convertir-se en asil d'un escriptor exiliat.

Ho justifica el regidor d'ERC, Toni Ramon.

Toni Ramon

És una iniciativa que està en la línia del compromís de Sant Cugat amb la llibertat.



Si s'aprova la moció, l'Ajuntament també haurà de posar un habitatge a disposició del refugiat, garantir-li l'assistència mèdica i buscar un centre escolar per als seus fills.

En paral·lel, el consistori hauria d'organitzar conferències, activitats i xerrades per sensibilitzar la població sobre la llibertat d'expressió i la solidaritat internacional.

Per assolir aquests objectius, els republicans contemplen que es reservi una partida dels pressupostos de cooperació i solidaritat de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.