La CUP qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles i critica ERC


Temes relacionats

Només ERC qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles (17/oct/08)

L'equip de govern respecta la decisió de les escoles d'aplicar una tercera hora de castellà (16/oct/08)

La Coordinadora d'AMPA de Sant Cugat veu bé la tercera hora de castellà (16/oct/08)

Tots els CEIP de Sant Cugat apliquen 'de facto' la tercera hora de castellà (16/oct/08)


  • Comparteix:

Infants al pati de l'escola

Infants al pati de l'escola

La CUP carrega contra la decisió de les escoles de fer una tercera hora de castellà. El seu portaveu, Guim Pros, ha explicat a Cugat.cat que no consideren necessari més castellà, i que si alguna llengua s'ha de reforçar és el català. La CUP també afirma que ERC s'ha beneficiat de les actuals lleis educatives, que permeten que les escoles facin les tres hores, mentre ells asseguren que han aconseguit aturar el decret del govern espanyol.

El portaveu de la CUP de Sant Cugat, Guim Pros, assegura que la tercera hora de castellà no és necessària, sobretot després de l'arribada dels nous immigrants, majoritàriament castellanoparlants.

Guim Pros

Això diu molt dels equips de les escoles. No creiem que sigui necessària una tercera hora.





Pros s'ha referit també a les anomenades línies vermelles que ERC va establir al govern de la Generalitat. Segons afirma, el fet que la legislació vigent permeti decidir a les escoles els beneficia.

Guim Pros

A ERC li ha anat bé, perquè poden dir que segueixen mantenint les seves línies vermelles i que la decisió és de les escoles.





Recordem que, segons la legislació vigent, les escoles tenen llibertat per fer una tercera hora de castellà, i que a Sant Cugat totes han optat per fer-la.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Les CUP no són candidatures municipalistes? Si volen opinar de temes parlamentaris que es presentin a les eleccions i no critiquin des de la barrera.

Marc. Enviat el 23/oct/08


Doncs és veritat, que deixin de criticar i facin quelcom, que només fan comunicats però no hi ha res més enllà! No vàreu tenir gairebé 1000 vots? Doncs responeu! Una votant indignada

Josefina. Enviat el 23/oct/08


Des de quan hi ha una norma que diu que si no et presentes no pots criticar? La política és més que mocions i fotos, és el dia a dia. La CUP és la representació d\'un seguit de moviments que tenen presència al poble i que no deixen de treballar en tot l\'any. Els dos comentaris , especialment el 2n, fan pinta de ser gent d\'ERC amb ràbia de veure algú més coherent que ells

santcugatenc. Enviat el 23/oct/08


Enlloc diu que no es pugui fer però sembla una mica hipòcrita, no? Per cert, on estan escrits els moviments que tenen presència al poble i als que la CUP, pressumptament, els representa? I què fa la CUP en el dia a dia, a banda de comunicats?

Roser. Enviat el 23/oct/08


La CUP pot parlar amb dignitat i coherència perquè encara no s'ha venut per quatre rals com ERC.

jo. Enviat el 23/oct/08


Les CUP son un bluff. L´unic treball que realitzen es el de fer cerveses a la barra del terra dolça. Quantes propostes heu fet de de les eleccions ? Es compten amb els dit de la ma i per si no ho sabieu CiU governa amb majoria absoluta .... o potser es que ja us va bé que l´area de joventut estigui en mans d´unio?

luard. Enviat el 23/oct/08


Aquí l'únic bluff que veig jo ets tu, amic, no entenc perquè parles del Terra Dolça, de fet no entenc gairebé res del que dius. Si convergència governa és perquè els amic republicans li van servir amb safata. La CUP aglutina tots els col.lectius de l'esquerrea independentista( que és una cosa incompatible amb ser pactista estimat amic; SEPC, Assemblea de Joves, casal Popular La guitza) a més de d'incorporar moltes propostes d'altres col.lectius no estrictament indepentistes, com per exemple de l'assemblea per l'habitatge o el CASC, per dir-ne alguns.

clara. Enviat el 23/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.