Ciutadans elogia les escoles públiques per fer una tercera hora de castellà i ho atribueix a un 'èxit' del seu partit


Temes relacionats

Recoder: 'Jo no inclouria una tercera hora de castellà a les escoles' (26/oct/08)

La CUP qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles i critica ERC (23/oct/08)

Intel·lectuals santcugatencs reaccionen de manera diversa davant les tres hores de castellà que fan les escoles (21/oct/08)

Només ERC qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles (17/oct/08)

L'equip de govern respecta la decisió de les escoles d'aplicar una tercera hora de castellà (16/oct/08)

Tots els CEIP de Sant Cugat apliquen 'de facto' la tercera hora de castellà (16/oct/08)


  • Comparteix:

José Domingo, diputat de C's

José Domingo, diputat de C's

Ciutadans (C's) celebra que totes les escoles de Sant Cugat facin tres hores de castellà. El diputat santcugatenc d'aquesta formació José Domingo considera un èxit del seu partit que finalment s'hagi aconseguit aplicar la llei i augmentar les hores de castellà a les escoles.

Segons el diputat, és 'una sort' que s'imparteixin tres hores de castella als CEIP, tot i que ha remarcat que la seva formació és partidària d'un ensenyament bilingüe.

Malgrat admetre no saber si la tercera hora s'aplica per complir el decret o per simple voluntat dels claustres, Domingo considera que és una decisió 'intel·ligent' de les escoles.

Ho ha dit Domingo a Cugat.cat.


José Domingo

Em sembla bé que hagin pres aquesta decisió perquè respecta el decret i és el millor pedagògicament.



Domingo ha afegit que el compliment de la llei a les escoles es pot considerar un èxit del seu partit.

José Domingo

Si a Sant Cugat es compleix la legalitat, ja sigui per pròpia voluntat o per complir la norma, és positiu. Estem satisfets i ho contemplem com un èxit.


El diputat santcugatenc ha afirmat que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, també és partidari de la tercera hora de castellà, però que no l'ha fet aplicar per les pressions d'ERC i CiU. En aquest sentit, Domingo ha subratllat que una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga al compliment del decret.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Si tinguessim un govern català de debò, avui mateix obligarien als centres a treure aquesta tercera hora de castellà. Si els claustres estan per sobre de les decisions del govern català, no anem pas bé. Si des dels centres s'havia dit que no era necessària una tercera hora, a que obeeix aquest canvi ara ? Si aquest és un bon exemple de l'autonomia dels centres, potser millor que no tinguin tanta autonomia. Si els centres poden fer les hores que vulguin en castellà, el català ho té ben magre. Tot plegat em fa vergonya aliena.

perplex. Enviat el 27/oct/08


Però aquesta colla d'inadaptats espanyols què s'han cregut? Hi ha gent que porta més de 40 anys vivint aquí i no parlen ni gota de català, i encara TENEN LA BARRA de demanar el bilingüísme!! Estem a Catalunya, parlem català. Si voleu estudiar castellà (atenció, dic estudiar, no parlar, parlar podeu fer-ho com us doni la gana), aneu-vos-en a les espanyes! Tota la gent que vota C's són inadaptats espanyols que es neguen a parlar català i que amb l'excusa del bilingüisme creuen que podran fer del CATALÀ, UNA LLENGUA OPCIONAL. Doncs no, amics!

català50. Enviat el 27/oct/08


Es realment admirable com el feixisme està arrelant al nostre pais: els exemples de CATALÀ 50 i PERPLEX son palmaris. El nacionalisme és culpable de la decadència neofeixiste del nostre poble, i els \"socialistes\" i l\'squerra nacionalecologistasocialista també.

Josep BCN. Enviat el 27/oct/08


doncs apa que aquest de ciudadANOs...feixistes és poc. a veure quan es poden a demanar bilinguisme real a tot, com el cine, la premsa, televisions, radios...ah no, que si està en espanyol a ells ja els va bé... JosepBCN no tens vergonya de dir el què dius. ara bé, només us atreviu a internet. al carrer ben calladets i amagadets!!! FORA FEIXISTES DE CATALUNYA

jojojoooooooooo. Enviat el 28/oct/08


El tal \"Josep BCN\" estaria bé que intentés buscar el significat de feixisme abans de fer acusacions. Quan els catalans defensem la nostra terra davant els agressors som feixistes? va home va! ciutadans és un partit de colons que només busca la confrontació. Per mi que visquin a Catalunya o on els hi doni la gana, però que respectin el país on viuen. La única sortida, i cada cop més clara: Independència

Ignasi. Enviat el 28/oct/08


La veritat que els únics que lluiten per la igualtat entre les llengües és C's, ni PP, ni PSOE ni merdes.... C's, per mi, és l'únic partit que està denunciant els aires totalitaris del tripartit i CiU amb el beneplàcit dels dos grans partits nacionals (PP-PSOE). Endavant C's!

Josep Solé. Enviat el 28/oct/08


Vaya ya era hora de alguien se dcecidiera a cumplier la ley. Y encima esta favorce la paz social, la igualdad y el derecho a ser enseñado en la lengua materna. Vamos, principios que son las bestias negras de los nazionalistas.

Llorenç Garcia. Enviat el 29/oct/08


Hay un hecho que no se pueda negar. Cataluña es, por el momento, ESPAÑA. Incluso el ESTATUT reconoce eso, y que el Castellano es una lengua co-oficial. No puede ser que una lengua Co-Oficial tenga menos atención en la escuela pública catalana que el inglés, que es un idioma extranjero. No se trata de imponer el castellano, ni de atacar el catalán. Se trata de equipar nuestros hijos para afrontar el futuro con las mejores habilidades linguisticas. Son los políticos que insisten en usar los niños como rehenes y moneda de cambio para satisfacer sus sueños independistas. Y eso empobrecerá Cataluña. Los únicos que ponen sentido común, es C's, ya que hace tiempo que el PP se vendió por mantenerse en el poder (ejemplos son Baleares y Valencia). El sin sentido lingüistico en estas comunidades fue impulsado por ellos.

Ciutadà St.C.. Enviat el 31/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.