ERC vol suprimir del nomenclàtor els noms de Pere San, Doctor Modrego i Doctor Villar


Temes relacionats

L'Assemblea de Joves proposa canviar el nom de la plaça del Rei pel de Brigadistes Internacionals (27/oct/08)


  • Comparteix:

La plaça Pere San és una de les ubicacions que ERC planteja canviar el nom

La plaça Pere San és una de les ubicacions que ERC planteja canviar el nom

ERC vol trencar amb l'herència del nomenclàtor franquista. Els republicans insten la resta de partits a promoure l'eliminació de noms com Pere San, Doctor Villar i Doctor Modrego. A més, també insisteixen a canviar els noms de representants de la monarquia borbònica com la plaça del Rei i el carrer Dos de Maig.

En la Comissió del Nomenclàtor d'aquest dilluns, ERC ha instat la resta de partits, excepte el PP, perquè no hi estava representat, a no ajornar més el canvi de nom d'alguns carrers i places de la ciutat d'herència franquista.

El regidor republicà Toni Ramon ha explicat a Cugat.cat els motius de la proposta.

Toni Ramon

La necessitat de treure del nomenclàtor noms d'herència franquista. El 2009 haurem de commemorar, malauradament, el 70è aniversari del final de la guerra civil i l'entrada de les tropes franquistes.


Ramon ha afegit que tenen la intenció de demanar al Grup d'Estudis Locals (GEL) que faci un repàs de tot el nomenclàtor de la ciutat per localitzar altres possibles noms d'herència franquista. En aquest sentit, els republicans han insistit de nou en la necessitat de canviar el nom de la plaça del Rei.

El regidor d'ERC ha explicat que de moment no tenen la intenció de presentar cap moció al ple municipal i que només s'ho plantejaran en el cas que la proposta no tiri endavant en la Comissió de Nomenclàtor.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Vaya, he entrado en este articulo por error, espero que no cuente como una lectura. Con los problemas que hay y estos de ERC de lo que se preocupan. Es una lastima que cobren de nuestros impuestos.

Andres. Enviat el 4/nov/08


Andrés, tens tota la raó. Els espanyols són molt més seriosos. Les seves principals preocupacions són Rafa Nadal, Fernando Alonso i La Roja.

Marc. Enviat el 4/nov/08


Més sobre la Paça del Dr. Villar. Crec que la decissió sobre els noms dels carrers de La Floresta l'hauríem de prendre els florestans i la iniciativa també hauria de ser nostra. Pot ser quan no tinguem res més a fer ens hi podrem dedicar. Mentre tant demanaria a la comissió del nomenclator que se'n inhibeixi ( no crec que ERC pensi en un nom lliure de connotacions polítiques)

bep mas. Enviat el 5/nov/08


desconec qui era el Dr. Villar ni què hi té a veure amb el franquisme. El lloc és conegut a La Floresta com a "Quatre camins" i aquest és el nom que jo proposaria si decidissim canviar-lo.

bep. Enviat el 5/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.