La Generalitat inicia els tràmits davant el ministeri de Justícia per dotar Sant Cugat de jutjats


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder assegura que Sant Cugat tindrà jutjats i una comissaria dels Mossos d'Esquadra

L'alcalde Recoder assegura que Sant Cugat tindrà jutjats i una comissaria dels Mossos d'Esquadra

La Generalitat ha tramitat la sol·licitud al Ministeri de Justícia perquè Sant Cugat tingui partit judicial propi. Aquesta demanda es materialitza amb la petició de dos jutjats de primera instància i d'instrucció. Segons l'alcalde, l'obtenció de partit judicial provocarà, gairebé amb tota seguretat, la ubicació d'una futura comissaria dels Mossos d'Esquadra a la ciutat.

La petició ha estat tramitada per la consellera de Justícia, Núria de Gispert, i ara, el Consell General del Poder Judicial té dos mesos per redactar un informe perquè l'Estat, que és qui té les competències, doni llum verda al projecte.

L'increment demogràfic i econòmic experimentat per la ciutat justifiquen la creació de jutjats d'instrucció. Segons l'alcalde, estem a punt d'aconseguir una fita que serviria per adequar els serveis a les persones i evitar desplaçaments als santcugatencs

Lluís Recoder

Al principi del mandat ja vaig aconseguir el compromís de la Generalitat de fer els passos necessaris per dotar Sant Cugat de partit judicial


Però la creació d'un partit judicial significaria aconseguir també la condició 'sine qua non' per acollir una comissaria dels Mossos d'Esquadra, una vegada aquest cos es desplegui a la comarca, el 2007. Segons Lluís Recoder, gairebé amb tota seguretat Sant Cugat serà la seu d'una comissaria dels Mossos:

Lluís Recoder

El sistema que se segueix de distribució de les comissaries dels Mossos d'Esquadra és el de posar-ne una on hi ha un partit judicial, cosa que Sant Cugat tindrà aviat.


La Generalitat va emetre fa un any el seu informe positiu a la creació dels jutjats de Sant Cugat i a la modificació del mapa de municipis de l'actual partit judicial de Rubí .



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.