CiU, ICV-EUiA i ERC demanen al govern espanyol que no congeli les transferències econòmiques als Ajuntaments


Temes relacionats

Clam dels Ajuntaments per un nou model de finançament per a Catalunya i els municipis (10/set/08)

Recoder: 'Barrejar el nou finançament de Catalunya amb el dels municipis seria una operació de distracció' ( 9/set/08)


  • Comparteix:

Ple municipal / Arxiu

Ple municipal / Arxiu

L'equip de govern, format per CiU, i els grups d'ICV-EUiA i ERC demanen al govern espanyol que no congeli les aportacions econòmiques als Ajuntaments en els pressupostos generals de l'any vinent. Segons dades de l'equip de govern, la congelació d'aquesta partida implicaria una pèrdua de 600.000 euros per a les arques del consistori.

En la defensa d'una moció de CiU, l'alcalde ha advertit que el consistori tindrà problemes per oferir els seus serveis a la ciutadania si es retallen els ajuts econòmics del govern espanyol als Ajuntaments en els pressupostos generals de l'any vinent.

Per demanar el suport a la moció, Lluís Recoder ha recordat que les dues entitats municipalistes de Catalunya ja van demanar al govern espanyol que no reduís les partides dedicades als consistoris en un acte unitari celebrat el 10 de setembre.

L'alcade ha xifrat les conseqüències que tindria per a Sant Cugat la congelació d'aquestes partides en els comptes espanyols.

Lluís Recoder

La participació dels ingressos de l'Estat representen el 18% dels comptes municipals. Pensi què es pot fer amb 600.000 euros.



ERC ha donat suport a la moció. El portaveu republicà, Raül Grangé, ha advertit que, més enllà de l'actual crisi, Catalunya pateix un dèficit econòmic a causa del sistema de finançament.

Raül Grangé

El problema és no poder gestionar els nostres recursos des de Catalunya.



ICV-EUiA s'ha sumat al text de CiU en coherència amb l'acte unitari de les entitats municipalistes celebrat el 10 de setembre. Malgrat això, els ecosocialistes han assegurat que la federació nacionalista utilitza aquest tema amb finalitats partidistes.

Xavier Boix és portaveu d'ICV-EUiA

Xavier Boix

Aquestes qüestions són utilitzades de forma partidista, tot i que es puguin compartir els objectius.



El PSC s'ha abstingut en la votació de la moció, tot i estar en contra d'una eventual retallada dels diners destinats als Ajuntaments. Els socialistes han justificat el seu vot perquè, amb la presentació d'aquesta moció, CiU trenca el consens municipal en aquestes qüestions.

El regidor del PSC Ferran Villaseñor ha afegit que l'alcalde confon els pressupostos generals amb el sistema de finançament. En aquest sentit, Villaseñor ha recordat que l'actual model de finançament és resultat d'un pacte entre el PP i CiU.

Ferran Villaseñor

Confonen el model de finançament amb els pressupostos.



El PP també s'ha abstingut en la votació. Els populars han advertit a l'equip de govern que ha de gestionar correctament els comptes municipals abans de responsabilitzar altres administracions de la manca de recursos.

Berta Rodríguez és la portaveu del PP.

Berta Rodríguez

A part de la congelació, cal gestionar correctament els comptes municipals.



Les transferències econòmiques del govern espanyol a l'Ajuntament representen un 18% aproximadament dels comptes municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.