Xavier Boix, nou membre de l'executiva nacional d'ICV


  • Comparteix:

Xavier Boix amb Joan Herrera / Arxiu

Xavier Boix amb Joan Herrera / Arxiu

El portaveu municipal d'ICV, Xavier Boix, s'incorpora per primer cop a l'executiva nacional del partit. Boix, juntament amb el també santcugatenc Raül Romeva i 48 membres més, forma part de la nova Comissió Executiva Nacional sorgida de la novena assemblea amb gairebé el 76% dels vots positius. Els ecosocialistes han aprovat amb el suport del 96,8% el nou document estratègic, que reforça el perfil d'esquerres de la formació i agrupa a tots els sectors del partit.

ICV ha renovat aquest cap de setmana els seus òrgans de govern amb una assemblea celebrada a Sabadell. A partir d'ara s'incorporen a l'executiva dos santcugatencs, Raül Romeva i Xavier Boix, que també estaran al Consell Nacional, juntament amb Joan Calderon.

El portaveu municipal del partit i president comarcal, Xavier Boix, valora així la seva incorporació.

Xavier Boix

Quan estàs en un òrgan com aquest on es prenen les decisions és un goig, sobretot per a la gent que ens agrada la política.


La nova Comissió Executiva està formada per 50 membres, amb Joan Herrera com a secretari general i Joan Saura com a president del partit. L'òrgan compta amb cinc vicepresidències, una de les qual és per al secretari general sortint, Jordi Guillot. Els altres vicepresidents són Mercè Claramunt, Hortènsia Grau, Lluís Moreno i Laia Ortiz.

La trobada també ha servit per marcar la nova línia estratègica del partit, que ha estat aprovada per gairebé el 97% dels vots. Boix explica els principals aspectes del document.

Xavier Boix

Enfortir l'organització, marcar el perfil, no lligar-se amb ningú, donar més de pes a les dones i carregar les piles pels propers anys.


D'aquesta manera, la formació ecosocialista ha tancat files entorn Saura, que ha aconseguit un 92% de suport a la seva gestió en els darrers anys, tot i que ha assumit 'els errors'. Diferenciar les funcions institucionals i les del partit és una de les principals prioritats de la nova executiva. Els militants es tornaran a reunir a principis d'any en una convenció per definir l'encaix de Catalunya dins l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.