La santcugatenca Roser Clavell serà nova viceconsellera d'Afers Exteriors


  • Comparteix:

Roser Clavell

Roser Clavell

La santcugatenca Roser Clavell serà la nova viceconsellera d'Afers Exteriors abans que acabi l'any. El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha decidit elevar l'actual secretària d'Afers Exteriors a aquest nou càrrec amb l'objectiu de potenciar i visualitzar l'aposta per aquesta àrea, que considera clau.

El vicepresident preveu poder nomenar Clavell com a viceconsellera d'Afers Exteriors abans que acabi l'any, poc després que el mateix Carod sigui formalment nomenat com a vicepresident després de l'aprovació de la llei que regula aquesta figura. No es preveu que hi hagi un acte de presa de possessió d'aquest càrrec per part de Carod, ja que es vol donar una imatge de continuïtat, tot i que formalment des de començaments de legislatura hagi estat nomenat com a conseller de la Vicepresidència.

Poc després que s'aprovi el decret que el nomena vicepresident, Carod procedirà a nomenar la santcugatenca Roser Clavell com a viceconsellera d'Afers Exteriors. L'objectiu d'aquest nomenament és donar una major visibilitat a aquesta àrea, que Carod considera clau, i donar més força a Clavell a l'hora de presentar-se a l'exterior.

Segons marca la llei, els comissionats adscrits als departaments del president i del vicepresident poden tenir la denominació de viceconsellers. D'aquesta manera, només el president i el vicepresident poden nomenar viceconsellers, que podran assistir a les reunions del Consell de Govern quan hi són convocats específicament per informar sobre el compliment de les funcions que tenen encomanades.

El vicepresident no preveu nomenar cap altre viceconseller, amb l'objectiu de donar una rellevància especial a l'àrea d'Afers Exteriors. Des de l'inici de la legislatura, Carod-Rovira ha volgut donar un impuls a aquesta àrea i ha començat a obrir delegacions en diverses ciutats, com Londres, París i Berlín.

Roser Clavell, que va acompanyar Carod-Rovira en el seu viatge a Israel i Jordània d'aquesta setmana, ocupa el càrrec de secretària d'Afers Exteriors des del maig del 2007 i és llicenciada en Dret a la Universitat de Barcelona. Entre altres càrrecs, ha estat cònsol britànica entre el 2004 i el 2007 al Consolat Britànic de Barcelona, responsable dels Serveis Consulars per a Catalunya, Aragó i el Principat d'Andorra. Actualment, també és secretària general del Patronat Catalunya Món.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Roser Clavell no es santcugatenca es valldoreixenca.

tito. Enviat el 24/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.