ICV-EUiA proposa dedicar la meitat dels ingressos derivats de l'augment de l'IPC a un programa anticrisi


  • Comparteix:

Joan Calderon i Xavier Boix

Joan Calderon i Xavier Boix

ICV-EUiA proposa aplicar la meitat dels ingressos aconseguits per l'augment de l'IPC a un programa especial per fer front a les possibles conseqüències de la crisi econòmica. Per això, els ecosocialistes demanaran la revisió de l'IPC previst a les ordenances fiscals del 2009 i que aquesta partida es destini a mesures concretes per reforçar les polítiques del consistori.

El ple va aprovar inicialment les ordenances fiscals del 2009 amb una previsió d'augment de l'IPC d'un 4'5%. Amb aquest increment, els ecosocialistes demanen que es reservi la meitat dels ingressos sorgits de l'augment de l'IPC per a reforçar les polítiques per fer front a la crisi econòmica. La proposta contempla aplicar la mesura als ingressos derivats de l'IBI o dels totals dels ingressos municipals per impostos. Tot i així, ICV-EUiA recorda que les previsions estimen un augment de l'IPC del 2'5%.

El regidor ecosocialista, Joan Calderon, explica per a què servirà aquesta partida de reserva.

Joan Calderon

És dedicar-ho a programes del SOM, programes d'autocupació i de reciclatge.


Segons Calderon, les diferents inversions d'aquesta partida, que aniran en funció de les necessitats del municipi, s'haurien d'acordar en junta de portaveus.

La proposta d'ICV-EUiA es presentarà com alegació a les ordenances fiscals que el ple ha d'aprovar encara definitivament. Calderon espera que la resta de grups acceptin la proposta, per incorporar-la al document.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.