PSC i ICV demanen que Sant Cugat es declari ciutat contra la guerra a l'Iraq


  • Comparteix:

Els grups municipals d'Iniciativa per Catalunya Verds i el Partit del Socialistes presentaran una moció conjunta al ple per demanar el posicionament del consistori en contra de la guerra a l'Iraq. Entre altres peticions les dues formacions volen que Sant Cugat es declari ciutat contra la guerra.

Els dos partits han denunciat que la política unilateral dels Estats Units està desestabilitzant, perillosament, el consens dins Nacions Unides. ICV i PSC critiquen la correlació directa que els Estats Units estan establint entre terrorisme i món àrab. Així mateix, aquestes dues formacions carreguen contra el seguidisme que el govern espanyol, juntament amb l'italià i anglès, estan fent de les tesis de George Bush. Xavier Boix, president d'ICV, ha denunciat especialment la postura del govern de José Maria Aznar.

Xavier Boix

El govern espanyol actua en solitari, sense tenir en compte que més del 80% de la població està en contra d'aquesta guerra.


La moció proposa que el ple municipal es declari en contra de la guerra i insti el govern espanyol a buscar una solució pacífica en tots els fòrums internacionals. En cas que el conflicte, finalment, es produeixi, la moció vol que el govern espanyol es negui a cedir les bases militars i rebutgi un possible enviament de tropes. A més, Salvador Gausa, regidor del PSC, ha explicat que també proposen que Sant Cugat es declari ciutat en contra de la guerra.

Salvador Gausa

Vam ser la ciutat de més de 50.000 habitants que més va demanar l'abolició del deute extern i tenim la Universitat Internacional per la Pau.


Les dues formacions d'esquerra han anunciat la seva adhesió a la convocatòria de la Xarxa Alternativa de Sant Cugat per anar a la manifestació de dissabte i han convidat a tota la població a fer-ho.

Convergènia i Unió, de la seva banda, ha anunciat que presentarà una moció institucional sobre aquest tema en el ple i l'alcalde ha confirmat que assistirà a la manifestació del dia 15 a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.