Les tarifes del transport públic i el fons estatal d'inversió als municipis, a debat al ple d'avui


  • Comparteix:

Sala de plens de l'Ajuntament

Sala de plens de l'Ajuntament

L'últim ple municipal ordinari de l'any debatrà aquest vespre una moció de l'equip de govern contra l'increment 'abusiu' de les tarifes del transport públic metropolità. La sessió també abordarà una proposta del PSC per prioritzar la distribució dels 13 milions d'euros que li pertoquen a Sant Cugat del fons estatal d'inversió als municipis. A més, el plenari aprovarà definitivament les ordenances fiscals per l'any que ve.

Els grups polítics ja porten dies escalfant el debat al voltant d'aquestes dues qüestions, que centraran bona part del ple municipal d'aquest dilluns.

En un acte a Barcelona la setmana passada, CiU va carregar durament contra la decisió de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) d'apujar gairebé un 7% el preu de la targeta de transport T-10, la més utilitzada. La federació nacionalista també va reclamar la gratuïtat real de la nova T-12, per a infants d'entre 4 i 12 anys, que tindrà un cost anual de 35 euros. Així s'expressava l'alcalde, Lluís Recoder, en una compareixença acompanyat del cap de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias.

Lluís Recoder

No podem traslladar la crisi als veïns i amb aquesta mesura s'està fent el contrari. Les tarifes del transport públic s'han incrementat en forma de clatellada.


De la seva banda, el PSC proposarà una moció per establir criteris i prioritats municipals en la distribució dels fons estatal d'inversió local, que repartirà 8.000 milions d'euros als municipis de tot l'Estat, 13 dels quals a Sant Cugat. Escoltem Salvador Gausa, portaveu del PSC.

Salvador Gausa

Els diners s'haurien de destinar principalment al pla d'equipaments, als districtes i als nous barris.


El ple d'aquest dilluns també aprovarà definitivament les ordenances fiscals pel 2009, un cop tancat el període d'al·legacions. A més, es debatran les condicions per contractar l'explotació i gestió de la centralitat comercial de Mira-sol, que inclou un mercat i un aparcament soterrani.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.