ICV-EUiA se suma a l'acord entre l'equip de govern i ERC per les ordenances fiscals


Temes relacionats

El PSC presenta una desena d'esmenes a les ordenances fiscals, però l'equip de govern només en contempla una (12/des/08)

ICV-EUiA proposa dedicar la meitat dels ingressos derivats de l'augment de l'IPC a un programa anticrisi (30/nov/08)

L'IBI es rebaixarà fins al 0,58% a les ordenances fiscals del 2009 (21/oct/08)

Rebuig de l'oposició, tret d'ERC, a les ordenances fiscals, tot i que el PSC obre la porta a donar-hi suport (21/oct/08)

Acord entre CiU i ERC per aprovar les ordenances fiscals de l'any vinent (16/oct/08)


  • Comparteix:

Les ordenances fiscals tiren endavant amb el suport de l'equip de govern, ERC i ICV-EUiA. Els ecosocialistes, que en el tràmit anterior van votar-hi en contra, atribueixen el seu vot favorable a la necessitat de tancar files en època de crisi econòmica. El PSC i el PP s'hi oposen després que el govern local només hagi acceptat una al·legació dels socialistes.

En l'aprovació inicial de les ordenances, els comptes van rebre el suport de l'equip, format per CiU, i d'ERC. Ara se suma a l'acord ICV-EUiA. Els ecosocialistes han aconseguit que l'IPC que s'aplicarà a les ordenances passi del 4'6 al 3'5%.

Segons el regidor d'ICV-EUiA, Joan Calderon, aquest suport podria ser un primer pas per pactar els pressupostos de l'any vinent.

Joan Calderon

Aquestes ordenances són un avenç i un primer pas per tenir uns pressupostos per ajudar les famílies que ho estan passant malament.



L'equip de govern i ERC, que havien donat suport a les ordenances en el tràmit d'aprovació previ, han fet un balanç positiu de la incorporació d'ICV-EUiA a l'acord. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha agraït l'esforç de tots els partits per intentar arribar a una entesa. Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha subratllat que, gràcies a les noves esmenes acceptades, les ordenances fiscals tenen un caire social més accentuat.

Escoltem, per aquest ordre, Joly i Grangé.

Jordi Joly / Raül Grangé

Hem fet un esforç i els manifesto que això s'ha notat en un moment difícil. / El contingut social s'ha accentuat gràcies a les aportacions d'ICV-EUiA.



Les ordenances han rebut els vots negatius del PSC i el PP. L'equip de govern només ha acceptat una esmena del PSC per bonificar en alguns casos la transmissió de locals amb activitat econòmica.

Tot i el vot negatiu, els socialistes han obert la porta a donar suport als pressupostos de l'any vinent sempre que l'equip de govern compleixi uns requisits. Ho explica el regidor del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

El PSC no es farà responsable de capítols de mala gestió. Ho diem per si els donem suport als pressupostos del 2009.



El PP ha votat en contra de les ordenances, ja que no s'ha acceptat cap de les al·legacions populars. El regidor del PP, Fernando Vázquez Dodero, ha insistit que l'IPC que s'aplicarà en els comptes encara és 'massa elevat'.

Fernando Vázquz Dodero

Ara ens presenta unes ordenances amb un 3'5% d'IPC. Això és un gest de cara a la galeria.



Les ordenances fiscals del 2009 contemplen, entre altres mesures, que el tipus impositiu de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) es rebaixi dues centèsimes, del 0,60% fins arribar al 0,58%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.